اعتراض اخوانالمسلمین و عفو بینالملل به حکم دادگاه علیه مرسی


جنبش اخوانالمسلمین مصر و سازمان عفو بینالملل صدور حکم حبس طولانی مدت برای محمد مرسی، رئیس جمهوری برکنار شده مصر را در پرونده بازداشت و شکنجه معترضان در سال ۲۰۱۲ محکوم کردهاند.
به گزارش ندای سنت به نقل از پرس تی وی ؛ اخوانالمسلمین سهشنبه (۱ فروردین) در بیانیهای این حکم را محکوم کرد و هشدار داد که این اقدام دادگاه محرک یک موج انقلابی جدید در مصر خواهد شد.
اخوان تصریح کرد: «انقلابیون مصر این حکم نامشروع را که توسط مقامات نامشروع در این کشور تحمیل شده است نادیده نخواهند گرفت. حکم غیرقانونی امروز عزم انقلابیون را برای پایداری در برابر حاکمیت نظامی در مصر تشدید خواهد کرد، چنانکه در ۲۲ ماه گذشته این مقاومت را از خود نشان دادهاند.»
عَمر درّاج، یک وزیر پیشین کابینه مرسی و چهره برجسته اخوانالمسلمین ضمن انتقاد از این حکم عنوان کرد چنانچه جامعه جهانی این نمایش مبتذل را محکوم نکند شاهد مجازاتهای سنگینتری خواهیم بود.
دراج تصریح کرد: «اگر همان طور که مورد انتظار آنان است جامعه بینالمللی صرفا نظارهگر باشد و به محکومیت این مساله اکتفا کند، این امر مشوق آنان برای صدور احکام سنگینتر در سایر پروندهها خواهد بود که فکر میکنم حکم اعدام در نظر خواهند گرفت.»
وی تاکید کرد حکمی که سهشنبه صادر شد حکمی فرمایشی از سوی دولت بوده است.
حسیبه حاج صحراوی، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا سازمان عفو بینالملل نیز ضمن محکومیت حکم صادره برای مرسی عنوان کرد صدور این حکم «هرگونه گمان وجود استقلال و بیطرفی در نظام قضایی کیفری مصر را از بین برد.»
صحراوی افزود بی نظمی در روند قضایی و بازداشت خودسرانه و حبس انفرادی مرسی امکان هرگونه محاکمه عادلانه وی را مخدوش کرده است.
دادگاهی در مصر سهشنبه مرسی را به اتهام بازداشت و شکنجه معترضانی که در دسامبر ۲۰۱۲ علیه تصمیم مرسی برای افزایش اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی مقابل کاخ ریاست جمهوری مصر تظاهرات کردند، به ۲۰ سال زندان محکوم کرد.
مرسی ژوئیه ۲۰۱۳ در پی اعتراضات گسترده مخالفان دولت خود، با کودتای عبدالفتاح السیسی، فرمانده ارتش و وزیر دفاع دولت وقت، از قدرت برکنار شد.
در پی برکناری مرسی، هوادارن او تظاهرات و تحصنهای گستردهای برگزار کردند که با مداخله نیروهای امنیتی به شدت سرکوب شد.
در آن اعتراضات، دستکم ۱۴۰۰ نفر از هوادان مرسی و اخوان المسلمین کشته شدند.
از آن زمان، مقامهای مصر کلیه فعالیتهای اخوان المسلمین را ممنوع و هزاران نفر از هواداران این حزب را زندانی کرد.