از زمانی که سران رژیم صهیونیستی تشکیل اسرائیل را اعلام کرده اند، رهبران فلسطینی ذره ای کوتاهی نکرده و مسئولیت رهبری مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست را برعهده گرفته و از هیچ تلاشی برای احقاق حقوق غصب شده ملت فلسطین خواه با اسلحه خواه با سیاست فرو نگذارده اند.
به گزارش ندای سنت به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ده ها تن از رهبران مقاومت در سرزمین فلسطینی سلاح مقاومت و مبارزه را بر دوش خود گذاشته و بی وقفه با مصاف با اشغالگران صهیونیست برخاسته اند که اسامی تعدادی از آنان به شرح زیر است:
احمد یاسین
بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و پدر معنوی این جنبش، یکی از چهره های برجسته دعوتگری و تبلیغ اسلام در فلسطین به شمار می رود.
جنگنده صهیونیستی در بامداد روز ۲۲ مارس سال ۲۰۰۴ شیخ احمد یاسین را پس از اقامه نماز صبح و در حین خروج از یکی از مساجد نوار غزه هدف حملات موشکی خود قرار داد که در پی این جنایت وی به شهادت رسید.
شیخ احمد یاسین از دوران کودکی دچار ضایعه نخاعی و معلولیت شده بود و همواره روی ویلچر می نشست.
عبد العزیز رنتیسی
عبدالعزیز رنتیسی یکی از پایه گذاران جنبش مقاومت اسلامی حماس در فلسطین و رهبر کل آن در نوار غزه بود، وی پس از ترور شیخ احمد یاسین به عنوان رهبر این جنبش انتخاب شد.
دشمن صهیونیستی در سال ۲۰۰۴ خودروی این رهبر مبارز را هدف حمله موشکی قرار داد و او را به شهادت رساند.
رنتیسی به دعوتگری به جهاد مسلحانه علیه اشغالگران صهیونیست معروف است. وی جهاد مسلحانه را یگانه راه آزاد سازی فلسطین می دانست.
یاسر عرفات
رئیس فقید تشکیلات خودگردان فلسطین بود.
اسرائیل عامل اصلی مرگ وی می باشد. برخی ها رژیم صهیونیستی را به ترور عرفات از طریق ماده تشعشع زا موسوم به “پولوتونیم” متهم می کنند.
احمد جعبری
جانشین فرمانده کل گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس و فرمانده ستاد مشترک مقاومت در فلسطین بود.
جنگنده صهیونیستی در سال ۲۰۱۲ خودروی این فرمانده مبارز را هدف حمله موشکی قرار داد و او را مورد سوء قصد قرار داد. جعبری مسئول مبادله اسرای فلسطینی با گلعاد شالیت بود. در جریان این مبادله ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی از زندان های اسرائیلی آزاد شدند.
خلیل وزیر
عضو کمیته مرکزی جنبش فتح و مسئول نظامی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” بود. رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۸ او را مورد سوء قصد قرار داد، تعداد زیادی از نیروهای یگان ویژه ارتش رژیم اشغالگر قدس با کمک آمریکا از طریق دریا به کشور تونس نفوذ کردند و با شلیک ۱۷۲ گلوله به الوزیر او را ترور کردند.
فتحی شقاقی
دبیر کل سابق جنبش جهاد اسلامی در فلسطین بود. عناصر سرویس های جاسوسی رژیم اشغالگر قدس “موساد” او را در سال ۱۹۹۵ در جزیره مالت مورد سوء قصد قرار دادند.
یحیى عیاش
یحیی عیاش مهندس جنبش مقاومت اسلامی حماس بود که اشغالگران صهیونیست او را در سال ۱۹۹۶ با استفاده از یک موبایل بمب گذاری شده در نوار غزه مورد سوء قصد قرار دادند، اسرائیل او را دشمن درجه یک خود می دانست.
صلاح خلف ابوایاد
عضو کمیته مرکزی جنبش فتح و عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” بود. دشمن صهیونیستی او را در سال ۱۹۹۱ در تونس به شهادت رساند.
ابوعلی مصطفى
دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین بود، صهیونیست ها در سال ۲۰۰۱ دفتر او را در شهر رام الله واقع در کرانه باختری هدف حمله قرار دادند که در پی این جنایت وی به شهادت رسید.
ابراهیم مقادمه
اندیشمند و نظریه پرداز و تئوریسین جنبش مقاومت اسلامی حماس بود، بالگردهای اسرائیلی در سال ۲۰۰۳ خودروی او را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایت وی به شهادت رسید.
اسماعیل ابوشنب
یکی از برجسته ترین رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس بود
اسرائیل او را به دست داشتن در طراحی و اجرای چندین عملیات نظامی و شهادت طلبانه علیه رژیم اشغالگر قدس متهم کرد. یک فروند جنگنده صهیونیستی در سال ۲۰۰۳ خودروی حامل ابوشنب و سه تن از محافظانش را هدف حمله قرار داد که در پی این جنایت وی به شهادت رسید.
صلاح شحاده
فرمانده گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس بود.
جنگنده اف ۱۶ صهیونیستی در سال ۲۰۰۲ با بمبی به وزن ۱ تن یک ساختمان مسکونی در محله الدرج نوار غزه را هدف قرار داد که در پی این اقدام غیر انسانی صلاح شحاده به همراه ۱۸ تن دیگر به فیض عظمای شهادت نائل آمدند.
زیاد ابوعین
عضو شورای انقلابی جنبش فتح و سرپرست وزارت امور اسرا و آزادگان بود.
اشغالگران صهیونیست در سال ۲۰۱۴ با حمله به شرکت کنندگان در برنامه درخت کاری در روستای ترمسعیا واقع در رام الله ، دست به سرکوب آنان زدند که در پی این جنایت زیاد ابوعین به شهادت رسید.
وی نخستین بازداشت شده عربی بود که آمریکایی ها او را پس از ۳ سال حبس در زندان شیکاگو به طرف صهیونیستی تحویل دادند، این اقدام در سال ۱۹۸۲ صورت گرفت.