تصویری از سیمای پیامبر- صلی الله علیه وسلم- از زبان یاران


تصویری از سیمای پیامبر- صلی الله علیه وسلم- از زبان یاران
حضرت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- از چنان خصوصیات و ویژگیهایی برخوردار بود که قلوب یاران را جذب گردانید و بنا بر همین سجایای اخلاقی و صفات بسیار زیبای ایشان بود که اصحاب کرام- رضوان الله علیهم اجمعین- برای بیان اوصاف ایشان والاترین تعبیرها را چینش کرده، با بهترین اوصاف و دل انگیزترین تعبیرات، جمال زیبا و سیمای پاک ایشان را ترسیم می کردند و این حقایق، جلوه هایی از همان عشق و محبت آنان را به تصویر می کشد.
*حضرت براء بن عازب – رضی الله عنه- می فرماید: من کسی را با موهای بلند و در لباسهای سرخ گونه زیباتر از رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- ندیدم.
*حضرت ابوهریره – رضی الله عنه- می فرماید:
ما رأیت شیئا أحسن من رسول الله – صلی الله علیه وسلم- کأن الشمس تجری فی وجهه و إذا ضحک یتلألؤ فی الجُدُر.
(من چیزی را زیباتر از رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- مشاهده نکردم، گویا خورشید در چهره ایشان جریان داشت و هنگامی که می خندید نور چهره اش بر دیوارها میتابید.)
*مردی به حضرت جابر بن سمره – رضی الله عنه- گفت: آیا چهره پیغمبر- صلی الله علیه وسلم- چون شمشیر بود؟ فرمود: خیر، بلکه مثل آفتاب و مهتاب و دایره مانند بود.
*حضرت ام معبد- رضی الله عنها- در مورد رسول اکرم – صلی الله علیه وسلم- چنین اظهار می داشت:
«أجمل الناس من بعید و أحلاه و أحسنه من قریب.»
(زیباترین مردمان از دور، و شیرین ترین و نیکوترین آنان از نزدیک بود.)
*در حدیث ابن ابی هاله آمده است:
«یتلألؤ وجهه تلألؤ القمر لیله البدر.»
(چهره ایشان چون درخشش ماهتاب در شب چهارده می درخشید.)
*حضرت علی – رضی الله عنه- در مورد ایشان فرمود:
هر کس ناگهان ایشان را مشاهده می کرد هیبت زده می شد و هر کسی همراه با شناخت، ایشان را در می یافت، دوستش می داشت. توصیف کننده او می گوید: من قبل از ایشان و بعد از ایشان مانند او را نیافتم. [قاضی عیاض، الشفاء بتعریف حقوق المصطفی، ص ۱۰۴، مکتبه الغزالی، دمشق]
*از حضرت انس – رضی الله عنه- روایت شده است که فرمود:
«ما شممتُ عنبراً قط و لا مسکا و لا شیئا أطیب من ریح رسول الله- صلی الله علیه وسلم-.»
(من هرگز عنبر و مسک و چیزی را بهتر و نیکوتر از بوی رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- استشمام نکرده ام.)
*حضرت جابر بن سمره – رضی الله عنه- پس از آن که رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- رخسار ایشان را دست زد، فرمود: دست رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- سردی و بویی داشت، گویا آن را از عطردان عطاری بیرون آورده بود.
دیگری فرموده است: وقتی با کسی مصافحه می کرد، در طول روز آن شخص بوی آن را می یافت و هنگامی که دستش را بر سر کودکی می گذاشت، بنا بر بوئی که داشت از میان کودکان شناخته می شد.
*روزی رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- در منزل حضرت انس – رضی الله عنه- بر فرشی خوابیده و عرق کرد. مادر انس شیشه ای آورده عرق ایشان را جمع می کرد. پیامبر اکرم – صلی الله علیه وسلم- در این باره از او پرسید؟ او گفت: این را با خوشبویی هایمان می آمیزیم و این عرق، از بهترین خوشبویی ها می باشد. [قاضی عیاض، الشفاء بتعریف حقوق المصطفی، ص ۱۰۴، مکتبه الغزالی، دمشق]
*امام بخاری در تاریخ کبیر از حضرت جابر – رضی الله عنه- روایت کرده است که پیامبر اکرم – صلی الله علیه وسلم- اگر به راهی می رفت و کسی دیگر ازآن راه عبور می کرد، بنا بر خوشبوئی رسول خدا – صلی الله علیه وسلم-، می دانست که ایشان از آنجا عبور کرده است.
*اسحاق بن راهویه فرموده است: این بوی رسول خدا – صلی الله علیه وسلم-، بدون آن که خوشبویی استعمال نماید قابل استشمام بود.
فراموش نکنیم که او -صلی الله علیه و سلم- آقای فرزندان آدم و برگزیده تمام بشر است، پس خصایلی که ذکر شد برای محبوب ترین خلق خدا دور از ذهن نیست.
*از حضرت ابوهریره روایت شده است که رسول اکرم – صلی الله علیه وسلم- فرمود: من آقای فرزندان آدم در روز قیامت هستم. [ رواه مسلم]
*از حضرت واثله بن اسقع – رضی الله عنه- روایت شده است که فرمود: از رسول خدا – صلی الله علیه وسلم- شنیدم که فرمود: خداوند عزو جل از فرزندان حضرت اسماعیل، کنانه را برگزید و از میان کنانه، قریش را برگزید و از میان قریش، بنی هاشم را برگزید و از میان بنی هاشم مرا برگزید.
اللهم صلی وسلم وبارک على أشرف الخلق والمرسلین سیدنا و رسولنا و حبیبنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعین
منبع: سنی آنلاین