جلسه مدیران مدارس دینی اهلسنت استان سیستان و بلوچستان در چابهار برگزار شد
مدیران مدارس شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت استان سیستانو بلوچستان، صبح دیروز در حوزه علمیه جامعهالحرمین چابهار گرد هم آمدند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سنی آنلاین ،نخستین جلسه مدیران مدارس دینی اهلسنت سیستانوبلوچستان در سال تحصیلی ۳۷-۱۴۳۶هـ.ق (۱۳۹۴-۹۵ هـ.ش) با حضور مدیران و جمعی از اساتید برجستۀ مدارس دینی اهلسنت این استان، صبح شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴(۱۷ محرمالحرام ۱۴۳۷) برگزار شد. در این جلسۀ پس از ارائه گزارشی از عملکرد و وضعیت آموزشی و تربیتی مدارس دینی اهل سنت سطح استان و نیز بیان پیشنهاداتی از سوی علمای حاضر در جلسه، مواردی به تصویب رسید و تعدادی از مدارس متقاضی، به لیست مدارس شورایی افزوده شدند.
مولانا عبدالحمید: عدم ارتباط علما با مردم عواقب خطرناکی دارد شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی استان، در نخستین نشست مدیران مدارس دینی در سال تحصیلی جاری سخنانی با محوریت «اهمیت تعلیم و تربیت و مسئولیت خطیر علما در این زمینه» ایراد نمودند. ایشان «نصرت دین» را مسئولیت و وظیفۀ اصلی علما دانستند و گفتند: علمای این امت نهتنها در علم، بلکه در تقوا و پرهیزگاری هم وارث انبیا هستند. وظیفه علما یاری و نصرت دین الهی است و در این مسیر نباید از هیچ فداکاری و تلاشی دریغ کنند. مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامه افزودند: ارتباط علما باید با الله تعالی و رسولالله صلیاللهعلیهوسلم و دین اسلام قوی و مستحکم باشد، و این ارتباط قوی بهجز از مسیر اتباع قرآن و سنت و ذکر و یاد الله تعالی امکانپذیر نیست. علما باید در کنار عمل به فرایض دینی، به سنتها و مستحبات و نماز شب هم پایبندی داشته باشد و از انواع گناهان صغیره و کبیره و از مال حرام اجتناب کنند. مولانا عبدالحمید «ارتباط با مردم و اصلاح جامعه» را از دیگر مسئولیتهای علما برشمردند و خاطرنشان کردند: علما باید با مردم ارتباط داشته باشند و به مشکلات و مسایل آنان از نزدیک رسیدگی کنند. عدم ارتباط علما با مردم، عواقب خطرناکی برای جامعه دارد. ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت استان، در پایان سخنانشان مدیران مدارس را مورد خطاب قرار دادند و گفتند: مدیران محترم مدارس باید در مدرسه حضور فعال داشته باشند و به مشکلات طلاب رسیدگی کنند. مدیران باید اشراف کامل و فعال داشته باشند تا در مدارس روحیۀ قوی حاکم باشد.
مولانا چابهاری: علمای معاصر پرچمدار نهضت علمی اسلاف هستند در ادامۀ جلسۀ مدیران مدارس، مولانا عبدالرحمان ملازهی (چابهاری) امام جمعه اهل سنت چابهار طی سخنانی، پس از عرض خیرمقدم به علما و میهمانان حاضر در جلسه، خاطرنشان کرد: منطقه ما روزگاری شاهد تاریکیهای جهل و خرافات و فاصله طبقاتی بوده است، اما جرقۀ نهضت علمی در منطقه توسط اسلاف و بزرگانی همچون مولانا عبدالله سربازی-رحمهالله- زده شد. ایشان در ادامه افزود: خداوند متعال علما و مشایخ گذشته را پاداش خیر عنایت فرماید که با انگیزه اخلاص و تقوا، افراد مخلص و باتقوایی را تربیت کرده و تحویل جامعه دادند. لذا علمای معاصر در واقع پرچمدار همان نهضت علمی هستند و باید در تمام میادین با تأسی از اسلاف و بزرگان خویش به فعالیت دینی و علمی بپردازند.
نخستین جلسه مدیران مدارس دینی اهلسنت با ارائه گزارش بازرسان شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت از مدارس توسط مولانا محمد دهقان پی گرفته شد. در ادامه مشکلات و نیازهای مدارس مطرح و برای حل آنها راهکارها و پیشنهادهایی ارائه شد. شایان ذکر است ازجمله مواردی که در این جلسه پیشنهاد و به تصویب رسید، با توجه به مصوبه قبلی شورای هماهنگی مبنی بر تجدید نظر برنامۀ درسی از سوی کمیسیون برنامه درسی، در بازۀ زمانی ۱۰ ساله، مقرر گردید که مدیران و اساتید مدارس شورا پیشنهادهای خود را در این خصوص بهصورت مکتوب به دبیرخانه شورا تحویل دهند تا در تنظیم برنامه درسی سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ مورد استفاده قرار گیرند. همچنین در جلسۀ مذکور پنج مدرسۀ “مفتاحالعلوم راسک”، “مفتاحالعلوم خیرآباد زهک”، “محمد رسولالله چمشمهزیارت”، “مجمعالعلوم سرجو سراوان” و “عبدالله بن زبیر دومک زاهدان” به عضویت شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت استان سیستانوبلوچستان درآمدند، که با این حساب تعداد مدارس وابسته به این شورا به ۵۹ مدرسه افزایش یافت.