حکم اعدام یکی از رهبران جماعت اسلامی بنگلادش تایید شد




به گزارش ندای سنت به نقل از رسانه های بین المللی دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی در بنگلادش محمد قمرالزمان از رهبران حزب جماعت اسلامی را در ماه مه ۲۰۱۳ به ارتکاب نسلکشی مجرم شناخت.
درخواست تجدید نظر آقای قمرالزمان روز دوشنبه، ۶ آوریل رد شد. دادستان کل گفت اکنون هیچ دلیلی وجود ندارد که مانع انجام حکم اعدام او شود.
خبرنگاران میگویند وکلای آقای قمرالزمان میتوانند از رئیس جمهور درخواست کنند تا او را عفو کند.
محمد قمرالزمان ۶۲ ساله، یکی از رهبران حزب جماعت اسلامی بنگلادش به جرم ارتکاب جرایم جنگی که زمان آنها به جنگ استقلال بنگلادش از پاکستان در سال ۱۹۷۱ بر میگردد، از جمله قتل عام دست کم ۱۲۰ کشاورز بیسلاح در شهر مرزی “سهاگپور” در شمال به مرگ محکوم شده است.
سه زن که در نتیجه این قتلها همسران خود را از دست دادند، در جریان محاکمه علیه آقای قمرالزمان شهادت دادند. آنها با ارائه توضیحات گفتند چگونه او نیرو های پاکستانی را به روستا هدایت کرده و به کمک وی سربازان کشاورزان را به صف کرده و کشتند.


اما وکلای آقای قمرالزمان گفتند که “اختلاف جدی” در اظهارات شاهدان در دادگاه وجود دارد و از دادگاه عالی درخواست کردند در مورد حکم موکلشان تجدید نظر کند و اکنون نیز این درخواست از سوی دادگاه عالی بنگلادش رد شد.
عبد القادر ملا از رهبران ارشد حزب جماعت اسلامی کوتاه زمانی پس از رد درخواست تجدید نظر نسبت حکم اودر سال ۲۰۱۳ اعدام شد.
فعالان سیاسى که در دادگاه جمع شده بودند از حکم دادگاه عالی استقبال کردند.
دادگاه ویژه جنایت جنگی بنگلادش
جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ باعث جدا شدن پاکستان شرقی از غربی و استقلال آن به عنوان کشور بنگلادش شد.
در سال ۲۰۱۰ شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش دادگاه جنایات جنگی را پایه گذاشت تا به پرونده افراد متهم به همکاری با ارتش پاکستان در زمان جنگ استقلال بنگلادش رسیدگی کند.
در این دادگاه تعدادی از رهبران جماعت اسلامی و دستکم دو نفر از اعضای حزب ملیگرای بنگلادش (بیانپی) محاکمه میشوند.
خالده ضیا، رهبر حزب ملیگرای بنگلادش و نخستوزیر پیشین، این دادگاه را ناعادلانه خوانده و گفته هدف آن قلع و قمع مخالفان است.
حزب جماعت اسلامی و حزب ملی بنگلادش گفتهاند برگزاری دادگاه یک “انتقامجویی سیاسی” است.
همچنین گروههای حامی حقوق بشر قبلا گفتهاند که دادگاه نتوانسته معیارهای جهانی را رعایت کند.
دولت این ادعاها را رد میکند و میگوید این دو حزب با نیروهای پاکستانی “برای کشتار ۳ میلیون نفر” همکاری کرده بودند؛ اگرچه محققان مستقل میگویند که این رقم ۵۰۰ هزار نفر است.