دبیرکل سازمان همکاری اسلامی طی پیامی خواستاراحیای حقوق مسلمانان میانمار شد
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در پی پایان یافتن انتخابات سراسری در میانمار، با صدور پیامی خواستار احیای حقوق مسلمانان در این کشور شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ندای سنت ،ایاد مدنی دبیرکل سازمان همکاری اسلامی با ارسال پیامی به آنگ سان سوچی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری کرد که دولت جدید نقش فعالی در حمایت از اصلاح و تحول وضعیت اقلیتهای قومی از جمله مسلمانان در میانمار ایفا کند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی همچنین گفت: مسلمانان روهینگیا به خاطر پارهای قوانین اختیاری از حقوق خود منع شدهاند.
او خواستار بهکارگیری یک رویکرد فراگیر و سازنده برای رسمیت شناخته شدن حقوق مسلمانان در سایه فضای دموکراتیک جدید شد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی همچنین بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از مسلمانان میانمار در فرآیند دستیابی به یک جامعه دموکراتیک و برقراری عدالت و برابری برای همه تأکید کرد.
سوچی از نظر قانونی و به دلیل تابعیت خارجی همسرش نمیتواند رئیسجمهور شود؛ اما پیش از این گفته بود اگر حزبش در انتخابات پیروز شود در جایگاهی «بالاتر از رئیسجمهور» قرار خواهد گرفت.
کشور میانمار که پیش از این با نام بِرمه شناخته میشد، حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت دارد و مردم آن پیرو ادیانی همچون اسلام، مسیحیت و آیین بودا و هندو هستند.
دولت میانمار سال ۱۹۸۲ با تصویب قانونی حق شهروندی را از ۹ دسته از اقوام ساکن در این کشور از جمله مسلمانان روهینگیا سلب کرد.