هرسال که دهم محرم می شود ؛ گذشته بر فضیلت خاص روز عاشوراء ، یادها و ذهن ها بسوی واقعه جانسوز شهادت سیدنا حسین – رضی الله عنه – و تنی چند از یاران فداکار و باوفایش در سال ۶۱ هجری تداعی می شوند و باگذشت حدود ۱۳۷۴ سال از زمان وقوع آن هنگامه سوزناک ، باز هم همچنان (آن واقعه) برای مسلمانان تازگی دارد و شهادت مظلومانه سیدنا حسین و جمعی از پاکان اهلبیت – رضی الله عنهم – دل بسیاری از شیفتگان را غمگین ، و چشم بسیاری از دلسوختگان را پر از اشک می گرداند ؛
واقعا آنچه که بر حسین – رضی الله عنه – و اصحاب وی در کربلا رفت در تاریخ اسلام نظیر ندارد و حرکتی که سیدنا حسین – رضی الله عنه – برای احقاق حق و ابطال باطل ابداع نمود بی بدیل بوده و نمونه بارز از پیروزی حق علیه باطل است .
حسین رضی الله عنه مظهر عشق است و صفاء ، حسین رضی الله عنه الگوی راه حق است و ایستادگی ، حسین رضی الله عنه معلم عزت است و آزادگی ، حسین رضی الله عنه نسیم حماسه است و بیداری ، حسین رضی الله عنه پیشوای عدالت است و حق طلبی ، حسین رضی الله عنه نمونه اخلاق است و نجابت ، حسین رضی الله عنه رمز پیروزی حق است بر باطل ، حسین رضی الله عنه سردار شجاعت است و رزمندگی ، حسین رضی الله عنه مصدر ایثار است و فداکاری .
قیام حضرت حسین رضی الله عنه بر ضد نظام استبدادی یزید ، نشانگر قوت ایمان و شجاعت حق گویی آن راد مرد تاریخ اسلام است و در کُلّ ، با شهادت مظلومانه خود در روز عاشوراء ، هم نامش و هم هدف والایش را جاویدانه کرد ، او برای خدا قیام کرد و برای خدا جنگید و در راه خدا ماندگار شد ؛ او نه برای قدرت طلبی و ریاست دنیا ، بلکه برای دادرسی به فریاد ستمدیدگان زمان ، حرکتش را از مدینه منوره تا کربلای عراق امتداد بخشید ؛ او حق را می خواست و برای حق ایستاد و به نام حق صادقانه عمل نمود ؛ او برای اصلاح و نه اِفساد قیام کرد و تا مرز جاویدانگی ، جانانه به پیش رفت ؛ او به امت رسول الله صلی الله علیه و سلم درس عزت و آزادگی داد که هرگز و تحت هیچ شرایطی عزت آزادی و اسلام را با هیچ چیز معاوضه نکنند و با جمله تاریخی ” هیهات منّاالذله” خود ، تا ابد عزت اسلام و مومن واقعی را ثبت کرد ؛ و دنیای پر زرق و برق باطلِ عاطل و ذلت بردگی را با ریختن خون سرخش تار و مار ساخت ؛ او تنها دُردانه و جگر گوشه و محبوب رسول الله صلی الله علیه و سلم بود که در پیش چشم امت گمراه جدّ بزرگوارش ، پیکر نازنین وی در خاک و خون غلتید و با آخرین نفسهایش فریاد عزت سر داد ؛ حسین رضی الله عنه با شهادت افتخار آمیزش برتری حق بر باطل و پیروزی خون بر شمشیر را در تاریخ درخشان اسلام تسجیل کرد ، او در حالی در دشت کربلا و در هوای گرم وسوزناک آن سرزمین شهید شد که تا پیش از شهادتش پرپرشدن نوجوانان و نزدیکانش را از نزدیک مشاهده می نمود و در حالیکه از فرط تشنگی زبانش به کام می چسبید نه برای خود بلکه برای یاران فداکارش آرزوی آب می کرد و در همان حالت مظلومانه و رقت انگیز به تیغ دشمن خودی و نه بیگانه به لقای الله جل جلاله رفت !!!
برترین آموزه از زندگی انقلابی حضرت حسین رضی الله عنه که در طول تاریخ قلب و روح مومنین را نوازش داده و می دهد ؛ آنست که فرزندان واقعی اسلام در راه تحقق حق و بطلان باطل از هیچ چیز برای اسلام ؛ حتی جان های گرانبهای شان دریغ نکرده و بقای شان را تنها در تداوم راهی که برایش جان می دهند ببینند و نه در نفس کشیدن های ظاهری ؛ و گاهی خود را در زنجیر بردگی و بندگی ، بند ننموده و جز حق به احدی سرخم نکرده و در مقابل هیچکس کُرنش ننمایند .
آری ! و اینست که اگر حسین رضی الله عنه را قلبا و واقعا دوست داریم و ذرّه ای دل ما بخاطر اسلام و حُرمت قرآن و وطن می تپد ؛ مردانه وار بر راه حسینی قدم گذاشته و در مقابل خواسته های شیطانی یزیدیان زمان ، همواره با افتخار و اقتدار تمام ، جمله معروف آن بزرگوار “هیهات منّالذله” را به تکرار گرفته و نجات خویش ، آزادی وطن و اسلام از قید اسارت بی چون و چرای دشمنان را تنها در مبارزه دیده و تا می توانیم مراقب حال خویش و امت رسول الله صلی الله علیه و سلم باشیم ، بی تردید در هر زمانی حسینیانی پیدا خواهند شد که پوزه استکباری یزیدیان را به خاک ذلت بمالند .
به امید احیای مجدد نهضت حسینی و عمل بر منشور حق طلبی رادمردان تاریخ پر افتخار اسلام !