اخبار ایران و جهاناخبار جهان اسلام

طالبان زندگینامه رسمی ملا عمر را منتشر کردند

4fd4cbf6 a2b2 4d47 bd5b 5c23d197a84a 16x9 600x338 300x169 - طالبان زندگینامه رسمی ملا عمر را منتشر کردند
گروه طالبان افغانستان به‌طور غیرمنتظره زندگینامه ملا عمر، رهبر این گروه به مناسبت نوزدهمین سال رهبری او بر این گروه منتشر کرده است.

به گزارش ندای سنت به نقل از العربیه زندگینامه رهبر طالبان زمانی منتشر می شود که تنها چند روز قبل گروه تحریک ازبیکستان (که ازبکستان آنرا گروهی تروریستی می داند) اعلان کرده بود که دیگر ملاعمر رهبر مسلمانان نمی باشد و اعضای این گروه با گروه داعش بیعت می کنند.

این زندگینامه پنج هزار کلمه‌ای در سایت اینترنتی طالبان واقعیاتی را درباره تولد و دوران کودکی ملا عمر آشکار می‌سازد.

در این زندگینامه سلاح مورد علاقه ملا عمر «آر پی جی هفت» ذکر شده و گفته شده که زندگی ساده‌ای دارد و شوخ طبع است. همچنین گفته شده ملا عمر هر روز در جریان وقایع افغانستان و جهان قرار می‌گیرد.در این زندگی نامه به ملامحمد عمر معروف به “امیرالمومنین” با عنوان “مجاهد” یاد شده است. سال ۱۹۹۴ او رهبر طالبان افغانستان شد و سال ۱۹۹۶ “امیرالمومنین” لقب گرفت.

طالبان می‌گوید: بعد از تصرف کابل و تاسیس امارت اسلامی افغانستان “قدرت‌های کافر جهان نتوانستند قانون شریعت را تحمل کنند” و به همین دلیل حمله‌ای نظامی را آغاز کردند.

ملا عمر سال‌هاست که در ملأ عام حاضر نمی‌شود و عکس و ردپایی از او وجود ندارد. آمریکا ۱۰ میلیون دلار برای پیدا کردن او جایزه تعیین کرده است. او از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا کنون در انظار عمومی دیده نشده است.

مفسران و تحلیلگران مسائل مرتبط با طالبان مطمئن نیستند چه مقدار از اطلاعات منتشر شده درباره تولد و زندگی ملامحمد عمر با واقعیت منطبق باشد.

بر اساس این بیوگرافی، ملا عمر سال ۱۳۳۹ هجری شمسی معادل ۱۹۶۰ میلادی در جنوب افغانستان و روستایی به نام چاه همت در ولایت قندهار به دنیا آمده است. گفته شده که او از قوم تومزی و یکی از قبائل اصلی پشتون به نام هوتک است. در این بیوگرافی آمده که نام پدر او مولوی غلام نبی «عالمی محترم و چهره‌ای اجتماعی» بوده که پنج سال بعد از تولد ملاعمر در گذشته است.

در زندگینامه ملا عمر آمده است که وی در یک مدرسه دینی تحصیل می‌کرد نیروهای شوروی به اغفانستان هجوم آوردند. وی تحصیل را‌‌ رها کرد و به مقابل با قوای شوروی پرداخت. برخلاف آنچه که پیش از این تصور می‌رفت وی بیسواد نیست بلکه تحصیلات حوزوی دارد.

در زندگینامه آمده است ملا عمر بعد از حمله اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان تحصیل خود را‌‌‌ رها کرد. در این زندگی نامه، فهرست درگیری‌های او از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۱ با نیروهای شوروی آورده و گفته شده که او چهار بار زخمی شد و در ‌‌‌نهایت چشم راست خود را از دست داد. گفته شده او سال ۱۹۹۲ سلاح بر زمین گذاشت و در روستای گیشانو ولسوالی می‌وند قندهار مدرسه‌ای تاسیس کرد.

در بحث مربوط به شخصیت و رهبری ملا عمر گفته شده است: او آرام است، عصبانی نمی‌شود و نمی‌ترسد. خانه و حساب بانکی در خارج از کشور ندارد. خوش‌برخورد است و شوخ طبعی ویژه‌ای دارد و هیچ‌گاه خود را بر‌تر از همراهانش نمی‌داند.

طالبان مدعی است، با وجود آنکه ملا عمر به شدت توسط دشمن تحت تعقیب است، در فعالیت‌های روزانه او تغییری ایجاد نشده است.

ملاعمر چهره ای است که برخی حتا به افسانه ای بودن آن باور دارند و تاکید می کنند که چنین شخصی اصلا وجود خارجی ندارد و ساخته دست یک حلقه استخباراتی است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا