عقیده اهل سنت در مورد عزاداری از زبان علمای برجسته اهل سنت
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید مدیر دارالعلوم و امام جمعه اهل سنت زاهدان:
هر کسی دارای فقه و مذهبی است و ما نیز مطابق فقه و مذهبمان عمل میکنیم، زیرا در برخی مسایل فقهی بین پیروان مذاهب تفاوتهایی وجود دارد و اهلسنت به بعضی مسائل اعتقادی ندارند.
دلیل اینکه اهلسنت بهعنوان عزاداری لباس سیاه نمیپوشند آن است که اعتقادی به این چیز ندارند و فقه و مذهبشان چنین اجازهای به آنها نداده است، بهطوری که حتی در وفات نزدیکترین افراد خانوادهشان لباس سیاه نمیپوشند،لذا اینها برداشتهای فقهی و مذهبی هستند.
نباید فراموش کرد که محبت اهلبیت، بهویژه حضرت علی، حضرت فاطمه و حضرات حسن و حسین رضوان الله علیهم، جزء ایمان همه شیعیان و اهلسنت است و آنان این بزرگان را اسوه و الگوی خود میدانند و به اتباع اهلبیت پیامبر صلیاللهعلیهوسلم افتخار میکنند؛ اما اهلسنت از نظر مذهبی به عزاداری اعتقاد ندارند و عزاداری مخصوص برادران شیعه ما است. در چنین مواردی توصیه همه بزرگان و اندیشمندان این است که بر مشترکات تأکید شود و باید مختلفات هر مذهب را به خود آن واگذار کنیم.
مولانا سیدعبدالصمد ساداتی مدیر دارالعلوم و امام جمعه اهلسنت سراوان:
اهل سنت در اعتقادات خود عزاداری و سینه زنی ندارند و اگر فرد جاهل و نادانی در مراسم سینه زنی شرکت کرده این عمل وی جزو مذهب محسوب نمی شود و نباید به عنوان مذهب (اهل سنت) عنوان شود
اهلسنت با توجه به اینکه واقعه کربلا را واقعه غم انگیز در تاریخ و مصیبتی بزرگ و جبران ناپذیر می دانند اما بنا به اصول اعتقادی خویش برای هیچ یک از شخصیتها و پیشوایان دینی سالگرد ولادت ،وفات و شهادت نمی گیرند و مراسم سوگواری برپا نمی کنند که این هرگز به معنای محبت نداشتن با رسول الله و یا امام حسین و اهلبیت نیست چون اهل سنت برای رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم و برای ابوبکر و عمروعثمان و علی رضی الله عنهم اجمعین و برای سیدنا حضرت حسین و آل و اهلبیت نبوت و عشره مبشره بالجنه وسایر اصحاب و یاران آن حضرت عزاداری و سینه زنی را جایز نمی دانند زیرا از پیامبر با روایات صحیح و متعدد نهی شده است و از مقاصد شرعی نمی باشد و بر خلاف عقیده اهل سنت است.
شیخ الحدیث مولانا محمدیوسف حسین پورمدیر عین العلوم و امام جمعه گشت:
اهل سنت در ایام تاسوعا و عاشورا روزه می گیرند و این روزه هم به خاطر امام حسین نیست بلکه به خاطر الله است.»
«عزاداری از معتقدات اهل سنت نبوده و نیست و کسانی که در صدا و سیما به عنوان اهل سنت معرفی شده اند یا نادان از حکم شرعی بوده اند یا به خاطر پست و مقام این چنین کرده اند.»
مولانا محمد حسن گرگیج مدیر حوزه علمیه فاروقیه و امام جمعه اهلسنت آزادشهر:
برگزاری مراسم عزاداری درباورما نیست ،عقیده اهل سنت اینگونه است،ما باور خودمان را اظهار می کنیم و به عقاید برادران شیعه کاری نداریم.همه ما می دانیم که ارتحال حضرت رسول الله(ص)، عظیم ترین حادثه عالم هستی بود و هیچ مصیبتی همانند رحلت جانسوز حضرت رسول نبود لذا من دیدگاه حضرت علی را درباره شیون و گریه در این باره یادآور می شوم؛ از سخنان آنحضرت علیه السلام است که آنرا هنگام غسل دادن و کفن کردن رسول خدا(ص) فرمود: اگر امر به شکیبایی و نهی از ناله و فریاد و فغان نفرموده بودی هر آینه در فراق تو سرچشمه های اشک چشم را (با گریه بسیار) خشک میکردم و درد و غم پیوسته و حزن واندوه در مصیبت تو کم است. (نهج البلاغه صفحه ۷۳۱ – خطبه ۲۲۶ ترجمه فیض الاسلام) و طبق آیه ( وما نهکم عنه فانتهوا) حضرت علی علیه السلام بر وصیت حضرت رسول(ص) که نهی از فریاد و ناله و فغان بود عمل نمود.نهی رسول الله و عمل حضرت علی بهترین الگو برای همه ما است،حضرت حسین خطاب به زینب می گوید پس از شهادتم به سر و صورت خود نزن. ما محب واقعی حضرت حسین(رض) هستیم.ما نسبت به اهل بیت محبت داریم و نمیشود آن را به دور از باور اهل سنت دانست.
کاک حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان:
اهل سنّت از صدر اسلام تاکنون هیچگاه برای هیچ یک از بزرگان خود، حتی پیامبر بزرگوار اسلام – صلی الله علیه و سلّم-، و خلفای راشدین – رضوان الله تعالی علیهم اجمعین- عزاداری نکردهاند. برعکس، در کتب معتبر اهل سنّت، روایات صحیح از رسول الله – صلی الله علیه وسلّم- مبنی بر حرمت این عمل وجود دارد