مولانا ساداتی: روحیه قرآنی نیاز جامعه امروز است
مولانا سید عبدالصمد ساداتی در مراسم افتتاحیه مسابقات سراسری (اهلسنت) حفظ و قرائت قرآن کریم به میزبانی سراوان داشتن روحیه قرآنی را از نیازهای جامعه در زندگی فردی و اجتماعی برشمرد.


مولانا ساداتی: روحیه قرآنی نیاز جامعه امروز است
مولانا سید عبدالصمد ساداتی با بیان جامعیت قرآن و اهمیت آن ، رفاه صحیح زندگی مادی و معنوی را در عمل به قرآن بیان کرد و داشتن روحیه قرآنی را از نیازهای جامعه در زندگی فردی و اجتماعی برشمرد.
ایشان در مراسم افتتاحیه مسابقات سراسری (اهلسنت) ۱۲ آذر۱۳۹۸ حفظ و قرائت قرآن کریم به میزبانی حوزه علمیه اشاعت التوحید سراوان در ابتدای سخنان اظهار داشت: از اینکه این فرصت فراهم شد تا در جمع قاریان برجسته قرآن کریم و میزبان مسابقات کشوری قرآن در شهرستان سراوان باشیم و از این نعمت بزرگ بهره مند شویم خرسندیم و تقدیر از کلیه دستاندرکاران عزیزی که این رویداد را فراهم آوردند و به حضور همه شرکتکنندگان محترم خوش آمد می گوییم.
امام جمعه اهلسنت سراوان تصریح کرد : آنچه با اهمیت است ؛ ما قدر قرآن را بدانیم ، از وظایف مهم فرد مسلمان ؛ قرائت قرآن ، فهم و تدبر و عمل به قرآن است ، انس با قرآن به ما حیات طیبه می بخشد ، رفاه صحیح زندگی مادی و معنوی در عمل به قرآن است ، “اخلاقیات زشت” ، “انحرافات” ، “اختلافات و گرفتاریها” ، “خیانتها و دشمنیها با یکدیگر” نتیجه دوری از قرآن است.
مولانا ساداتی افزود: قرآن برنامه زندگی و کتاب سعادت بشر برای دنیا و آخرت است ، عزت ، قدرت و آرامش با عمل به قرآن حاصل می شو به شرط آنکه ما به قرآن عمل بکنیم ، گرفتاریهای ما هم ناشی از این است که کارهای روزمره موافق رضای الهی نباشد ، از اخلاق رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم سوال شد ، عایشه صدیقه رضی الله عنها زوجه آنحضرت فرمودند «کان خلقه القرآن» یعنی قرآن اخلاق رسول الله صلی الله علیه وسلم بود.
مدیر دارالعلوم سراوان بیان کرد: آنچه از آموزه های قرآن و سنت است خیرخواهی و زندگی با برادری و همدردی است، پیامبران الهی توحید و صفات حسنه صلح و صفا و اصلاح و بی آزاری و راستی وخیرخواهی را به مردم ابلاغ کردند که سعادت و رستگاری حقیقی در همین راه است ، الله متعال در قالب دین مبین اسلام قرآن کریم و سنت نبوی زندگی صحیح را برای سعادت انسان مشخص نموده است.
مولانا ساداتی با تاکید بر اینکه “زندگی فردی و اجتماعی ما باید بر اساس قرآن باشد” ابراز داشت: روحیه قرآنی نیاز جامعه امروز است ، موفقیت ملتهای مسلمان زمانی است که قرآن تلاوت شود و همراه با آن تدبر و عمل شود.
امام جمعه اهلسنت سراوان عنوان کرد: قرائت و حفظ قرآن از صدر اسلام با اهمیت بوده است ، اولین قاری قرآن خود رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم است که برای تعلیم و صیانت از آن بسیار تلاش و جدیت می نمود، صحابه قرآن را از پیامبرصلى الله علیه وآله آموختند و سپس خود، مأمور آموزش به دیگران بودند.
مولانا ساداتی خاطرنشان ساخت: قرآن کریم ؛ کلام الله تعالی و معجزه زنده و جاوید رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم است که در دنیا بی مثل و لا مثال است ، انس و جن از آوردن مثل آن بفرموده خود قرآن عاجزند.
ایشان عنوان نمود: قرآن کریم در فیلسوف معاصر مشرق علامه اقبال آنچنان اثرگذاشت که بسیاری از اشعارش را آیات قرآنی شامل می شود و بعد از این تاثیر؛ در تمام زندگی خود سحرخیزی و تلاوت را ترک نکرد حتی در زمان اقامت در انگلستان دوران دانشجویی در آکسفورد سحرخیزی و تلاوت قرآن را اهتمام می کرد،”زمستانی ہوا میں گرچہ تھی شمشیر کی * تیزی نہ چھوٹے مجھ سے لندن میں بھی آداب سحر خیزی”، علامه اقبال خوش الحان بود و با سوز و تاثیر تلاوت می کرد و با خواندن بر مطالب و معانی قرآن دقت می کرد و به تأثیر پذیری و عمل مسلمانان تاکید داشت،”ترے ضمیر پہ جب تک نہ ہو نزول کتاب*گرہ کشاہ ہے نہ رازی نہ صاحب کشاف” .
مدیر دارالعلوم سراوان افزود: قرآن کتابی است که در دنیا بیشترین خواننده را دارد که در همه خطه های دنیا وجود دارد ، کتابی که بیشترین تصانیف و تالیفات را به خود اختصاص داده است ، همانطور که فاتحه ام الکتاب است قرآن کریم ام الکتب است، کتابهای نوشته شده در مضامین قرآن [ از مجموعه احادیث ، تفاسیر ، احکام و تجوید و قرائت ] برای هیچ کتاب و موضوع دیگر گرفته نشده است.
مولانا ساداتی تاکید کرد: قرآن کریم کتاب جامع در “دین و دنیا” ، “سیاست و معاشرت” ، “تجارت و حکومت” ، “نکاح و طلاق” ، “صلح و جنگ” و “اخلاق و معاملات” است از اینجاست که قرآن کتاب سعادت دنیا و آخرت است و نیز جامعیت قرآن در هیچ کتاب آسمانی نبوده و با وجود اختلاف زبانها ، در دنیا به یک زبان خوانده می شود.