مولانا عبدالحمید:دوراندیشی شورای نگهبان میتواند سبب همدلی و حضور بیشتر ملت در صحنه شود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به رد صلاحیت بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی شواری نگهبان، «دید وسیع» و «دوراندیشی» این نهاد را از عواملی دانستند که سبب همدلی و حضور بیشتر ملت در صحنه خواهد شد.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در فرازی از سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان (۲ بهمن ۱۳۹۴/ ۱۱ ربیعالثانی ۱۴۳۷) از «رد صلاحیت گستردۀ» نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی انتقاد کردند و گفتند: با توجه به اینکه دشمنان نظام جمهوری اسلامی بسیار زیاد هستند و همواره برای افزایش فاصله بین آحاد جامعه تلاش میکنند، شاید رد صلاحیت وسیع و گستردهای که صورت گرفته است به صلاح کشور نباشد. مسئولین محترم شورای نگهبان در شرایط کنونی و در هر شرایطی باید دوراندیشی بیشتری از خود نشان دهند و نگاهشان را وسیعتر کنند. باید به نحوی عمل شود که دشمنان نتوانند سوءاستفاده کنند.
ایشان خاطرنشان کردند: نظر ما نیز همین است که کسانی که در کنار برخورداری از سایر شایستگیها و ملاکها، انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و قانون را قبول دارند باید تأیید صلاحیت شوند. توصیۀ دلسوزانه و بدون غرضِ ما به شورای محترم نگهبان آن است که در مرحلۀ بعدی که احتمال تایید صلاحیت تعدادی دیگر از نامزدهای انتخاباتی وجود دارد، نگاهش را وسیع کند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان با اشاره به رد صلاحیت گستردۀ نامزدهای مستقل و اصلاحطلب، اظهار داشتند: تعداد زیادی از نامزدهای اصلاحطلب و مستقل، که طبق اطلاع ما نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند، رد صلاحیت شدهاند. امیدواریم در این مرحله همه یا بخشی از این نامزدها از سوی شورای محترم نگهبان تائید صلاحیت شوند. نگاه وسیع شورای نگهبان در این زمینه میتواند از یک طرف باعث همدلی و حضور بیشتر ملت در صحنه شود و از سوی دیگر مایۀ یأس و ناامیدی بیشتر دشمنان ما شود.
ایشان اظهار داشتند: در طیف اصلاحطلبان افراد شایسته و لایقی حضور دارند که بسیاری از آنان به کشور خدمت کردهاند. اگر این افراد تایید صلاحیت شوند باعث تنوع در مجلس میشود. هر اندازه در مجلس شورای اسلامی تنوع وجود داشته باشد، قدرت و بالندگی مجلس به همان اندازه بیشتر خواهد شد. امیدواریم مجلس آینده، مجلسی متنوع باشد که انسانهای قوی و صاحبنظر به آن راه پیدا کنند.
مولانا عبدالحمید خطاب به افرادی که رد صلاحیت شدهاند نیز گفتند: کسانی که رد صلاحیت شدهاند و یا معتقدند به آنان ظلم شده است باید از طریق قانون موضوع را پیگیری کنند. رعایت قانون برای همۀ ما حیاتی و مهم است. قانونِ ناقص و دارای اشتباه، بهتر از بیقانونی است. لذا قوانین کشور باید مراعات شوند و تمام اقدامات هم باید در چارچوب قانون انجام شوند.
توافق هستهای و لغو تحریمها توطئۀ اسرائیل و دشمنان کشور را خنثی کرد
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان خویش در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان به لغو تحریمهای هستهای ایران اشاره کردند و گفتند: لغو تحریمها موفقیتی بزرگ برای ملت ایران است. جا دارد بنده از جانب خود و مردم عزیز این موفقیت را به ریاست محترم جمهور، وزیر محترم خارجه و تیم مذاکرهکننده تبریک بگویم، زیرا آنان برای ملت ایران سربلندی آوردند.
ایشان خاطرنشان کردند: الحمدلله با توافق صورتگرفته و لغو تحریمها توطئه اسرائیل و صهیونیستها و کسانی که میخواستند جنگی را بر کشور ما تحمیل کنند با شکست مواجه شده و خنثی شد. با لغو تحریمها دروازههای تجارت و فعالیت فعالان اقتصادی بر کشور باز شد و بخش بزرگی از سرمایههای بلوکهشده به کشور بازگردانده میشوند.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان افزودند: لغو تحریمهای هستهای برای جناب آقای روحانی که در دوران انتخابات وعدۀ آن را به ملت داده بود، موفقیت و پیروزی بسیار بزرگی محسوب میشود. البته تمام این موفقیتها و تلاشها با مدیریت رهبر معظم انقلاب صورت گرفتند.
ایشان یادآور شدند: احساس میکنیم ملت ایران هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ منطقهای و جهانی آیندۀ روشنی در پیش دارد. موفقیت ما در مذاکرات اخیر روابط کشور ما را با دنیا بیشتر میکند. آرزوی ما آن است که کشورهای اسلامی با یکدیگر روابط خوبی داشته باشند و کشورهایی که با ما قطع رابطه کردهاند مجددا این روابط را برقرار کنند. سران کشورهای اسلامی باید با یکدیگر بنشینند و برای حل مشکلات و اختلافات موجود راهحلهای مناسبی پیدا کنند.
مولانا عبدالحمید در پایان خاطرنشان کردند: توصیۀ ما همواره این است که جنگ و درگیری هیچ فایدهای برای کسی نداشته و هیچگاه نمیتواند راهحل باشد. جنگی که در حال حاضر در خاورمیانه در جریان است نتیجهای جز ضایعات و تلفات و خسارت دنیوی و اخروی به دنبال ندارد. لذا بهترین راهحل بحرانهای کشورهایی همچون عراق، یمن و سوریه مذاکره و گفتمان و حل سیاسی است.
اجرای عدالت در جامعه موجب همدلی و همگرایی میشود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش اول سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان پس از تلاوت آیۀ «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُونُواْ قَوَّامِینَ لِلّهِ شُهَدَاء بِالْقِسْطِ وَلاَ یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ» [مائده:۸] خاطرنشان کردند: الله تعالی کتابی نازل کرده و آیینی به ما عنایت کرده است که اگر ما به این آیین و کتاب توجه کنیم و تعالیم آن را در زندگی خود پیاده کنیم تمام مشکلات ما حل خواهد شد.
ایشان در ادامه افزودند: یکی از مواردی که خداوند متعال آن را مورد تاکید قرار داده است، اجرای عدالت در تمام زمینههاست. الله تعالی نهتنها حاکمان دنیا، بلکه تمام انسانها را به اجرای عدالت تاکید و توصیه کرده است. عدالت یکی از محورهای مهم دین اسلام است؛ محوری که خودِ ربالعالمین به آن قائم است. قرآن مجید میفرماید: «شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِکَهُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ» الله خودش عادل و قائم به عدل است. تمام کارهای پروردگار در دنیا و آخرت بر اساس عدل و انصاف است و بر هیچ کسی ظلم و احجاف نمیکند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در بیان اهمیت اجرای عدالت اظهار داشتند: اجرای عدالت در شریعت اسلام بسیار مهم و حیاتی است که خداوند متعال همه را به اجرای آن دستور داده است. مسائل و جریانهای سیاسی، رابطۀ خویشاوندی و قرابت و… نباید مانع اجرای عدالت شود. باید بین فرزندانمان عدالت را اجرا کنیم و همه را با یک دید بنگریم. کسانی که زنان متعدد دارند باید عدالت را در حق آنان اجرا کنند.
ایشان تاکید کردند: اگر عدالت و انصاف در جامعه اجرا شود جامعه امن میشود و بین افراد همدلی، همزبانی و همگرایی پیدا میشود. اتحاد، انسجام و صمیمیت از عدالت پیدا میشود. لازمۀ اخوت و دوستی برقراری مساوات و عدالت است.