مولانا عبدالحمید:صدقه سبب پاکی گناهان و برکت در روزی میشود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به تاکید آموزههای اسلامی در خصوص صدقه و انفاق در راه خدا، «پاکی گناهان» و «برکت در روزی» را از اثرات صدقه برشمردند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در مراسم نماز جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴ (۲۹ صفر ۱۴۳۷) اظهار داشتند: الله تعالی انسان را برای یک آزمایش در دنیا فرستاده است و از راههای مختلف میخواهد انسان را بیازماید تا جایگاه و مرتبه تکتک انسانها معلوم شود. همه احکامی که در طول تاریخ در ادیان سماوی آمدهاند آزمایش الهی بودند.
ایشان در ادامه افزودند: البته تزکیه و اصلاح انسانها در همین امتحانات و آزمایشهاست. عمل به دستورات الهی انسان را به وارستگی میرساند. الله تعالی انسانها را با شیوههای مختلف امتحان میکند؛ گروهی را با مال، گروهی دیگر را با فقر و تنگدستی. الله تعالی میخواهد فقرا را با صبر، و اغنیا را با شکر آزمایش کند.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان اظهار داشتند: صبر کردن در مقابل فقر به مراتب آسانتر از بهجاآوردن شکر سرمایه و ثروت است. کسی که مال و دارایی دارد بهراحتی میتواند خواستههای نامشروع و خواهشات نفسانی خود را برآورده کند و یا دست به جنایت بزند، اما اگر خودش را کنترل کند و از طریق انفاق و صدقه به مساکین و مستمندان شکر این نعمت را بهجای آورد، اجر بسیار بزرگی نصیبش میشود.
ایشان در ادامه به بیان فضایل انفاق فی سبیل الله پرداختند و گفتند: الله تعالی تاکید بسیار زیادی به انفاق در راه خدا کرده است. شریعت اسلام علاوه بر زکات، به خرج کردن و کمک به فقیر، مستمند، یتیم و سایر موارد توصیه کرده است. کمک کردن به محتاج و نیازمند کار انسانهای نیکوکار است.
مدیر دارالعلوم زاهدان افزودند: در قرآن عظیمالشأن آمده است مثال کسانیکه بهخاطر خدا انفاق میکنند، مانند دانهای است که به هفت خوشه تبدیل میشود و در هر خوشه صد دانه دارد که مجموع آنها به ۷۰۰ دانه میرسد. در انفاق نیز هر اندازه اخلاص و انگیزه رضامندی الله بیشتر باشد، به همان اندازه ثواب آن نیز بیشتر میشود.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان ساختند: الله تعالی وعده داده است که «و ما أنفقتم من شئ فهو یخلفه» الله در قبال انفاقی که میکنید به شما عوض میدهد، اما کسانیکه بخل میکنند و نهتنها صدقه نمیکنند، بلکه زکات اموالشان را هم نمیدهند، در روز قیامت حسرت میخورند و بهوسیلۀ اموالشان در جهنم داغ داده میشوند.
ایشان در پایان این بخش از سخنانشان افزودند: صدقه، ذخیره آخرت است و سبب برکت در روزی و پاکی گناهان میشود. غضب الله را خاموش، و رضامندی الله را جلب میکند. محبت مال دنیا را از دل بیرون میکند و محبت الله را در دل جای میدهد. لذا با مال و جان الله را عبادت کنیم و هر کس در حد توانش در راه الله تعالی خرج کند و به فقرا و مستمندان رسیدگی نماید.
مردم و نمایندگان باید نگاه ملی داشته باشند
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی دیگر از سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان با اشاره به نزدیک شدن انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی، اظهار داشتند: در انتخابات پیشرو ملت ایران که باید نمایندگان مجلس خبرگان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را انتخاب کنند، در معرض امتحان و آزمایش بزرگی قرار دارد.
مولانا عبدالحمید گفتند: کسانی که مسئولیت تائید صلاحیت نمایندگان را بر عهده دارند و همچنین مسئولین شورای نظارت و سایر دستاندرکاران انتخابات نیز در معرض امتحان قرار دارند. تائید صلاحیتها باید با دیدی وسیع، نظری بلند و با توجه به اوضاع و تحولات منطقه صورت گیرد.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: با توجه به اینکه نمایندگان مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی جزو رجال سیاسی و مهم مملکت هستند، باید افراد بصیر، توانمند و باسواد در صحنه بیایند. همه باید تلاش کنند تا افراد شایسته و کسانی که اهلیت و صلاحیت لازم برای نمایندگی از یک شهر و منطقه و ملت را دارند، را انتخاب کنند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه افزودند: کسی که برای پست نمایندگی انتخاب میشود نباید دنبال نان و نام و شهرت باشد، بلکه کسی که در فکر ملت باشد و برای ملت و نظام جمهوری اسلامی فکر کند و دارای فکری وسیع باشد شایستگی نمایندگی را دارد. نمایندگان به هر اندازه از میزان سواد و آگاهی بالاتری برخوردار باشند و سطح فکر و اندیشه و عقلشان بالا باشد، شایستگی بیشتری برای تصدی پست نمایندگی را دارند.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه توصیه هایی هم به مردم داشتند و گفتند: توصیۀ اول بنده آنست که در انتخاب نمایندگان نگاه قومی و مذهبی نداشته باشید. زیرا نماینده شخصی است که متعلق به تمام ملت است. لذا مردم و نمایندگان باید ملی فکر کنند. همچنین نباید نمایندگان را از بُعد مذهبی نگاه کنیم، بلکه فکر، اندیشه، صلاحیت و توانمندی افراد را مدنظر قرار دهیم.
ایشان صحت برگزاری انتخابات را نیز مورد تاکید قرار دادند و خاطرنشان نمودند: سلامتی و صحت انتخابات نیز از مسائل بسیار مهم و یکی از دغدغههای مسئولین است. در انتخابات باید نام کسی از صندوقها بیرون بیاید که ملت به او رأی داده است. نظارت بر روند برگزاری انتخابات از وظایف استانداران و فرمانداران است که باید در تمام قسمتها دقت بسیار زیادی از خود نشان دهند. در هیئت نظارت و روند برگزاری انتخابات باید از سالمترین افراد که دید قومی و مذهبی نداشته باشند، کار گرفته شود.
ایشان در ادامه افزودند: داشتن مجلسی خوب و توانمند نشانۀ رشد و بالندگی ملت ایران است. متاسفانه در مجالس گذشته همواره مشکلاتی داشتهایم و امیدواریم در مجلس آتی، نمایندگانی باشند که ملی فکر کنند و مجلس شورای اسلامی با مشکلات کمتری مواجه باشد وشاهد تنش کمتری باشیم. البته اختلاف رأی و نظر و سلیقه در مجلس خواهد بود، اما کسانی بهعنوان نماینده انتخاب شوند که بهدور از گرایشهای حزبی و قومی و مذهبی، در راستای منافع تمام ملت بیندیشد و فعالیت کند.
مولانا عبدالحمید بر حضور گستردۀ مردم در انتخابات پیشرو نیز تاکید کردند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به شیوع بیماری آنفلوآنزا در کشور و استان، از عموم مردم خواستند تا به توصیهها و هشدارهای بهداشتی توجه کنند و از الله تعالی بخواهند که این آفت و سایر آفات و مشکلات را از مسلمانان دور فرماید.