مولانا عبدالحمید:عمل به مسئولیت انتخابات با نگاه «ملی و وحدتگرایانه» ضروری است
امامجمعه اهلسنت زاهدان از انتخابات به عنوان مسئولیت مهم اجتماعی یاد کردند و با تاکید بر «حضور پرشور و حماسی» مردم پای صندوقهای رأی ، نگاه «ملی و وحدتگرایانه» به انتخابات را ضروری دانستند.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان (۷ اسفند ۱۳۹۴) بر ضرورت «مسئولیتپذیری» تاکید کردند و گفتند: مسئولیتپذیری انسانها و عمل به این مسئولیت بسیار مهم و حیاتی است. همه ما مسلمانان وقتی به وحدانیت پروردگار، رسالت خاتمالنبیین و حقانیت دین اسلام اعتراف کردهایم، در قبال مسائل شرعی، دینی، فردی و اجتماعی مسئولیت داریم.
ایشان افزودند: فرار از مسئولیتهای دینی و شرعی گناه بسیار سنگینی است. ما باید مسئولیتهای دینی خود را با قوت انجام دهیم. باید نسبت به دین و ایمان خودمان تعهد داشته باشیم و جان و مالمان را در راه دین اسلام مصرف کنیم. کوتاهی و سستی در زمینۀ احکام اسلام، کوتاهی در قبال مسئولیتها و تعهدات است که الله تعالی انسان را بهخاطر این کوتاهیها مؤاخذه میکند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان «عمل به مسئولیتهای اجتماعی» را مهم توصیف کردند و گفتند: ما نسبت به مسائل جهانی و اجتماعی و آنچه در جهان میگذرد نیز مسئولیت داریم. مسائل شرعی و اجتماعی بر مسائل شخصی مقدم هستند. ما باید اول به مسائل شرعی و اجتماعی بپردازیم و سپس به مسائل شخصی و فردی.
ایشان تصریح کردند: بعضی مسائل اجتماعی مانند انتخابات ازجمله مسائل اجتماعی هستند که مسئولیت آنها به دوش همه مردم است که باید آن را بر مسائل شخصی و خانوادگی خود ترجیح دهند. لذا همه ما باید بیدار و دوراندیش باشیم و مسائل اجتماعی را شناسایی کرده و به آنها رسیدگی نماییم. هر روز و موقعیت مسئولیت و وظیفه خودش را میطلبد که ملتهای بیدار و هوشیار به وظیفۀ هر زمان عمل میکنند. ملتهای بیدار، دشمنشناس هستند و به اهداف دشمن آگاهی دارند. شناخت دشمن و آگاهی به وظیفۀ خود در قبال برنامههای دشمن بسیار حیاتی و مهم است.
مدیریت دارالعلوم زاهدان خاطرنشان ساختند: ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی سی و اندی سال است که مسائل اجتماعی و سیاسی را تجربه کردهاند و همواره در تمام صحنهها حضور پرشور و فعال داشتهاند و همین حضور گسترده سبب شده است که کشور در امنیت بهسر میبرد.
ایشان افزودند: ملت ایران اعم از شیعه و سنی به این نتیجه رسیدهاند که باید با یکدیگر وحدت و انسجام داشته باشند و به دشمنان اجازه ندهند در صفوف بههمپیوسته و فشردهشان راه پیدا کنند. دشمن زمانی میتواند به اجرای برنامههای خودش امیدوار باشد که بین مسلمانان اختلاف و تفرقه وجود داشته باشد. الحمدلله در حال حاضر وحدت، انسجام، تفاهم و برادری بین مردم استان از هر زمان دیگری بیشتر است.
ما به وحدت و انسجام اقوام و مذاهب میاندیشیم
مولانا عبدالحمید تاکید کردند: تلاش ما برای وحدت شیعه و سنی و وحدت تمام اقوام و مذاهب در استان و کشور است. ما به این میاندیشیم که تمام اقوام و مذاهب در استان با تفاهم در کنار یکدیگر زندگی مسالمتآمیز و حتی ایثارگرانهای داشته باشند. امروزه دشمنان نهتنها به ایجاد ناامنی در مرزهای جمهوری اسلامی ایران تمایل دارند، بلکه در این زمینه هزینه میکنند تا ناامنی را از مرزهای جنوب شرقی وارد کشور نمایند. اما بحمدالله بیداری، وحدت و دشمنشناسی مردم این استان که مرزداران غیوری هستند مانع اجراییشدن برنامههای دشمنان شده است.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامۀ سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان بر “فرامذهبی” و “فراقومی” بودن انتخابات تاکید کردند و گفتند: همانگونه که قبلا توصیه شده است انتخابات نباید قومی و مذهبی باشند، بلکه باید به انتخابات با دید ملی و وحدتگرایانه نگریسته شود. باید مسیری پیموده شود که شیعه و سنی، و اقوام و مذاهب بتوانند در استان و کشور بهتر و راحتتر کنار یکدیگر زندگی کنند؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب، دولت تدبیر و امید و تمام علما و اندیشمندان به آن فکر میکنند و میاندیشند.
ایشان خاطرنشان کردند: وحدت و انسجام شیعه و سنی و اقشار مختلف ملت ایران سیاستی است که بهجز افراطیون و کسانی که از مسیر اعتدال فاصله دارند و به اختلاف و تفرقه میاندیشند، همه بر آن متفق هستند،. کسانی که به اختلاف فکر میکنند یقینا منافع شخصی و گروهی دارند و به منافع ملی فکر نمیکنند، زیرا منافع ملی استان و کشور در انسجام و وحدت کلمه است.
مدیریت دارالعلوم زاهدان گفتند: تاکید میکنم که این وحدت کلمه را حفظ کنید و با انسجام پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنید و رأیی را به صندوقها بیندازید که تعیینکننده باشد و وحدت و همدلی را تقویت نماید.
حضور گسترده پای صندوقهای رأی پاسخی کوبنده به اهانتکنندگان است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در ادامه خطاب به مردم اظهار داشتند: در روز انتخابات ممکن است دستهایی در کار باشند که بخواهند به دیگران توهین کنند و مردم را تحریک کنند. توصیه بنده به همه شما آن است که به این تحریکات توجه نکنید و هیچ جوابی به اهانتها ندهید، بلکه با آرامش پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنید و به نمایندگانی که مورد تایید شما هستند رأی دهید.
ایشان تاکید کردند: حضور حماسی، گسترده و پرشور مردان و زنان پای صندوقهای رأی پاسخی کوبنده به اهانتکنندگان است. حضور شما در این انتخابات برای همۀ ما افتخار و خوشحالی به دنبال دارد و ما برای شما دعای خیر خواهیم کرد. ما با دوراندیشی و سعه صدر، حضور خودمان را در پای صندوق رأی نشان میدهیم. درخواست بنده از همه شما آن است که افراد بیمار را هم حتی بر روی ویلچر بیاورید تا در انتخابات شرکت کنند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان افزودند: نکتۀ مهم برای ما آن است که شیعه و سنی، بالاخص در زاهدان و منطقۀ سیستان، و در کل استان و کشور با وحدت کلمه عمل کنند. الحمدلله امروز ملت ایران اعم از شیعه و سنی در کنار یکدیگر پای صندوقهای رأی حاضر میشوند و تلاش همه بر آن است که انسانهای اعتدالگرا به مجلس راه پیدا کنند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در پایان به مردم زاهدان و حومه یادآور شدند که هر کدام از آنان میتوانند به ۴ نفر رأی دهند؛ ۲ نفر برای مجلس شورای اسلامی و ۲ نفر برای مجلس خبرگان رهبری.
ایشان همچنین ضمن تاکید بر حضور زنان و مردان در این انتخابات، توصیه کردند که افراد بیسواد، افراد باسوادی را با خود همراه داشته باشند.