مولانا عبدالحمید:مراجعه به جادوگران، ایمان را به مخاطره میاندازد
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید ضمن انتقاد شدید از «تعویذنویسیهای خلاف شرع»، مرتکبین آن را «شیادانی» توصیف کردند که مراجعه به آنها ایمان را به مخاطره میاندازد.
مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان (۱۳ فروردین ۱۳۹۵/ ۲۲ جمادیالثانی ۱۴۳۷) اظهار داشتند: خداوند متعال حضرت محمد امین صلیاللهعلیهوسلم را برای ما الگو قرار داده است. تمام اخلاق، کردار و عادات آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم مورد پسندید پروردگار هستند. خودِ ربالعالمین آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم را تربیت و هدایت کردند و ظاهر و باطنش را زیبا ساختند. تمام اعمال و رفتار آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم بر مسیر فطرت قرار دارند. آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم تا روز قیامت برای همه متقیان و مومنان بهترین الگو، پیشوا و راهنماست. در همه امور باید از سنت و روش رسولالله صلیاللهعلیهوسلم پیروی کنیم.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامهی سخنانشان از «شیوع سحر و جادو و برخی تعویذنویسیهای خلاف شرع» اظهار نگرانی کردند و گفتند: گاهی گزارشهای نگرانکنندهای میرسد که تعویذنویسانی هستند که بهخاطر بهدست آوردن لقمهای نان مردم را به گمراهی میکشانند. بسیاری از خواهران وقتی میشنوند در فلان محله تعویذنویسی هست که مدعیست سحر و جادو باطل میکند، فورا خودشان را میرسانند و تعویذ میگیرند، درحالیکه این کار درست نیست، زیرا بسیاری از این افراد شیادانی هستند که در فکر سوءاستفاده هستند.
ایشان در ادامه خاطرنشان نمودند: البته برخی از این دعانویسان هستند که مردم آنان را مجبور میکنند، اما عدهای تعویذنویسی را برای خود بهعنوان کسبوکار و منبع درآمد قرار دادهاند و کتابهایی را برای این کار استفاده میکنند و اشیایی را استعمال میکنند که در مسیر دین و شریعت نیستند، این افراد خودشان نیز پایبند دین نیستند. تعویذنویسان مجهولالهویه مشکلات زیادی را بهوجود آوردهاند.
عالِم برجستهی اهلسنت کشور یادآور شدند: هر کس نزد جادوگر برود تا بین زن و شوهر اختلاف بیندازد و سوءاستفاده کند ایمانش را از دست خواهد داد. ما باید برای نابودی جادو به قرآن متوسل باشیم و با قرآن و نامهای پروردگار جادو را نابود کنیم. در آموزههای اسلامی توصیه شده است که برای حفاظت از سحر و جادو «معوذتین» (قل أعوذ برب الفلق- قل أعوذ برب الناس) بعد از هر نماز سه مرتبه خوانده شوند. إنشاءالله آثار جادو از بین میرود.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در نکوهش و مذمت جادوگران اظهار داشتند: جادو و جادوگری در حد کفر، و یا حداقل فسق و گناه است. انبیاء علیهمالسلام بیشترین مقابله را با جادوگران داشتهاند. همین جادوگران بودند که در مقابل حضرت موسی علیهالسلام ایستادند و برای حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم و صحابه مشکلات ایجاد کردند.
ما با عرفان و تصوفی که مطابق شریعت باشد موافقیم
امام جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه به موضوع «تصوف» اشاره کردند و گفتند: تصوف حق است و عرفان و تصوف قابل انکار نیست. الحمدلله ما و همه علما تصوف صحیح را تائید میکنیم؛ البته تصوفی که در چارچوب شریعت حرکت کند و صوفیانی که مسائل شرعی را رعایت کنند. به تعبیر مولانا عبدالعزیز رحمهالله «ما ملا داریم و ملانما، خلیفه داریم و خلیفهنما.» لذا باید مواظب باشید و در مسایل دینی به کسی مراجعه کنید که به او اطمینان داشته باشید. مبادا نزد انسانهای شیاد و کلاهبرداری بروید که از لباس اهل طریقت سوءاستفاده میکنند و فقط به منافع و مقاصد دنیوی میاندیشند.
ایشان در ادامه تاکید کردند: حضرت عبدالله بن مسعود رضیاللهعنه میفرمایند: «فانظروا عن من تأخذوا دینکم» ببینید دین خود را از چه کسی میگیرید؟ باید دین خود را از کسی بگیرید که دیانت و تقوایش برای شما مانند ماه و خورشید آشکار و نمایان باشد.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: ما با خرافات و بدعات مخالفیم، ولی با عرفان و تصوفی که مطابق شریعت باشد موافقیم. ما با هر کسی که خود را صوفی بگوید ولی عملکردش مطابق شریعت و سنت نباشد مخالفیم. بالاترین هدف در تصوف، اتباع شریعت و سنت، و اخلاص و للهیت است. تصوف در ذکر الله تعالی و اتباع شریعت و سنت، و تقوا و پرهیزگاری خلاصه میشود.
ایشان در ادامه خطاب به مردم گفتند: بیدار باشید و مردم را بشناسید. بدون شناخت به کسی اعتماد نکنید. به هر تعویذنویس و یا کسی که خود را اهل تصوف مینامد مراجعه نکنید. همه ما باید از دین و دیانت خودمان پاسداری کنیم و بر مسیر شریعت و سنت گام برداریم.
از لحاظ شرعی نباید کسی مانع استفاده عموم از مراتع و آب چاه و قنات شود
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان ضمن ابراز خرسندی از بارندگیهای اخیر در اطراف زاهدان و سرسبزشدن مراتع، گفتند: الحمدلله امسال در اطراف زاهدان بارندگی زیاد شده و مراتع سرسبز و آباد شدهاند و اکثر دامداران به اطراف زاهدان آمدهاند.
ایشان در ادامه به بیان مسألهای شرعی پرداختند و گفتند: همه مراتع و چراگاهها متعلق به خداوند متعال هستند. لذا از لحاظ شرعی کسی حق ندارد مانع چرای دامها در این مراتع بشود. همچنین آب هم مشترک است و برای آشامیدن است. لذا کسی حق ندارد مانع استفاده انسانها و دامها از این نعمت خداوندی شود. از لحاظ شرعی حرام است که کسی مانع استفاده مردم و دامها از آب چاه یا قنات خود بشود.
مولانا عبدالغنی عالمی صالح، عابد و ذاکر بود
امام جمعه اهلسنت زاهدان در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به درگذشت مولانا عبدالغنی اسماعیلزهی، امام جمعه منطقه «گلوگاه» شهرستان زاهدان، ضمن ابراز تأسف از این موضوع، در توصیف این عالم برجسته گفتند: مولانا عبدالغنی، عالمی صالح، عابد و ذاکر بود. ایشان قرآن مجید را به کثرت تلاوت میکرد. وی انسانی وارسته، شببیدار، سحرخیز و باتقوا بود. خداوند متعال ایشان را در بهترین رحمتهای خود جا عنایت کند و درجاتاش را بلند گرداند.