مولانا عبدالحمید: تحریف سخنان علما و شخصیت ها از بداخلاقی های بزرگ است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به افزایش برخی معضلات از قبیل تهمت، دروغ و افترا در جامعه، «تحریف سخنان علما و شخصیتها» را از بزرگترین بداخلاقیها دانستند.
به نقل از سنی آنلاین، مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان (۲۸ اسفند ۱۳۹۴) به جایگاه عظیم اخلاق پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم اشاره کردند و گفتند: قرآن عظیمالشأن آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم را دارای اخلاق بزرگ معرفی میکند و میفرماید: «و إنک علی خلق عظیم». از اخلاق زیبای آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم آن بود که بر تمام قرآن عامل بود.
ایشان در ادامه افزودند: پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم از اخلاق کریمانهای برخوردار بود. ایشان هیچگاه برای خودشان انتقام نگرفت. آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم همانگونه بود که خداوند متعال میفرماید: «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ» [اعراف:۱۹۹] عفو و گذشت اختیار کن و امر به معروف نما و از جاهلانی که به توهین و سخنان بد متوسل میشوند، روگردانی کن.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان خاطرنشان کردند: انسان جاهل کسی است که راست را از دروغ تشخیص نمیدهد و واقعیتها را نمیبیند و به دیگران تهمت و افترا میزند. اینکه انسان به کسی که از او خوشش نمیآید تهمت بزند و علیه او دروغپراکنی نماید و حرفهای پوچ و بیاساس را علیه او نقل کند این جزو رذایل و پستیهای اخلاقی است، و البته انسان با ارزش به این مسایل توجهی نمیکند و با کسی که به او بدی کرده است به نیکی برخورد میکند، البته برخی انسانها هستند که عناد دارند و متاثر کردن چنین انسانهایی دشوار است.
ایشان در ادامه افزودند: در حدیث آمده است اگر فردی سخن دروغی را بدون تحقیق نقل کند، یکی از دورغگویان خواهد بود. الله تعالی دستور داده است وقتی خبری از جایی به شما میرسد در مورد صحت و سقم آن تحقیق کنید. متاسفانه مردم ما در مورد اخبار و سخنانی که گفته میشود تحقیق نمیکنند، درحالیکه تاوان و عواقب اخبار دروغ بسیار سنگین و خطرناک است. در بعضی موارد اتفاق افتاده است که با استناد به یک ادعا، بدون اینکه تحقیق شود، انسانها یکدیگر را به قتل رساندهاند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامهی سخنانشان از «تحریف سخنان علما» به شدت انتقاد کردند و گفتند: بسیاری هستند که خودشان دروغ درست میکنند و با هدف تخریب علما و دلخوشی همنشینانشان سخنان علما و شخصیتها را تغییر میدهند یا تحریف میکنند و به انسانهای برئالذمه تهمت میزنند. افرادی که دست به چنین کارهایی میزنند فاسدترین افراد و بدترین انسانها هستند.
ایشان در ادامه افزودند: کسانی که میخواهند با دروغ دیگران را خوشحال کنند و برای خود و همراهانشان خوراک تبلیغاتی درست کنند جزو بدترین انسانها هستند، زیرا دروغگو هستند و دروغ از بدترین مفاسد اخلاقی است. دروغ، افترا، خیانت در امانت و فحش و ناسزاگویی از علائم نفاق هستند که مرتکبین را در ردیف منافقان قرار میدهد. دورنگی و دوچهرهای بسیار بد است. مسلمان یکرنگ و یکچهره است. امروزه بسیاری از مسلمانان با صهیونیسم و استکبار جهانی و دشمنان قسمخوردهی اسلام همراه هستند و با آنها همنشیناند.
ایشان بیحجابی را از «بداخلاقیها» دانستند و گفتند: برخی از زنان با آرایشهای غلیظ در کوچه و بازار ظاهر میشوند و یا به مسافرت میروند، درحالیکه بیحجابی و بدحجابی جزو بداخلاقیهای بزرگ است. حیا و غیرت بالاترین اخلاق انسانی است. زیبایی، نسب، قدرت و ثروت بدون حیا هیچ ارزشی ندارند. حیا و پاکدامنی زیباترین زیور و آراستگی برای زنان و مردان است.
مسافران نوروزی مهمانان ما هستند
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی توصیههایی در این خصوص داشتند و گفتند: ایام نوروز است. تمام کسانی که به این استان سفر میکنند مهمانان ما هستند که باید با آنها به خوبی رفتار کنیم. بداخلاقی ظلم است و سبب بدنامی میشود.
ایشان تاکید کردند: ما با میهمانان رفتار ویژهای داشته باشیم و گرانفروشی نکنیم. منافع زیاد مادی تاثیرگذار نیست، بلکه اخلاق و برخورد نیک تاثیرگذار است و سبب خوشنامی میشود.
بعد از شرک و کفر سنگینترین گناه قتل ناحق است
امام جمعه اهلسنت زاهدان در بخش پایانی سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان از «قتلهای ناحق» ابراز نگرانی کردند و گفتند: مسألهای سنگین که تحمل آن بسیار سخت است افزایش قتلهای ناحق هستند که بسیاری در شهر ما و دیگر شهرها با چاقو کشته شدهاند. درحالیکه قتل ناحق بعد از شرک و کفر سنگینترین گناه است.
ایشان خاطرنشان کردند: به جوانان توصیه کنید با خودشان چاقو حمل نکنند، زیرا وقتی خشمگین میشوند بلافاصله چاقو میکشند و مرتکب قتل میشوند و بعد پشیمانی سودی ندارد. لذا والدین چاقوها را از جوانانشان بگیرید و از منازل و داخل ماشینها جمعآوری کنند.