مولانا عبدالحمید: رمز موفقیت امام راحل توکل بر الله و اعتماد به مردم بود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه ۱۵ خرداد (۱۷ شعبان ۱۴۳۶هـ.ق) به سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند و “توکل بر الله و اعتماد به مردم” را رمز موفقیت ایشان دانستند.
امامجمعه اهلسنت زاهدان در جمع نمازگزاران اهلسنت این شهر ابراز داشتند: قیام ۱۵ خرداد سرآغاز قیام عمومی و انقلاب است. امام راحل شخصیتی بسیار بزرگ و دارای همت و ارادهای بسیار بالا بود. دنیای ما دنیای اسباب است و از آنجایی که الله تعالی تحولات اخیر را برای امت مسلمه در نظر داشت، امام راحل و ملت ایران را سبب قرار داد.
ایشان در ادامه به بیان برخی ویژگیهای رهبر فقید انقلاب اسلامی پرداختند و اظهار داشتند: توکل بر الله یکی از ویژگیهایی امام راحل بود. ایشان در سخنانشان همواره نام الله تعالی را بر زبان میآورد و اسم غیر خدا را نمیگرفت. دومین ویژگی امام راحل اعتماد و اتکا بر مردمی بود که کاملا دستخالی بودند. امام توانست در انقلاب خویش اقشار مختلف ملت را کنار یکدیگر قرار دهد.
مولانا عبدالحمید در ادامه افزودند: امام با توکل بر الله و اعتماد بر مردم توانست در مقابل آمریکا و روسیه [شوروی] و دیگر قدرتهای شرق و غرب بایستد و یک حکومت و نظام شاهنشاهی تا دندان مسلح را سرنگون کند که این یک انقلاب و تحول بزرگی بود. بیداری اسلامی برای اولین بار بهصورت سرنگونی یک رژیم لائیک و غیراسلامی و روی کار آوردن یک نظام اسلامی در یک کشور حساس و مهم از اتفاقات بزرگی بود که امام راحل آن را رقم زد. لذا یاد و خاطره امام راحل همواره در اذهان همه ملت ایران و همه مردم آزادۀ دنیا میماند.
امام راحل دستور اختصاص زمین برای مسجد اهلسنت تهران را صادر کردند
مولانا عبدالحمید ضمن تائید سخنان مهمان مراسم این هفته نمازجمعه اهلسنت زاهدان، حجتالاسلام دانشی، در خصوص عدم تبعیض بین شیعه و سنی توسط امام، اظهار داشتند: همانگونه که حجتالاسلام دانشی اظهار داشت امام راحل هیچ تفاوتی بین شیعه و سنی قائل نبود. زمانیکه حضرت مولانا عبدالعزیز و امام راحل در بیمارستان قلب شهید رجائی تهران بستری بودند، مولانا عبدالعزیز خدمت امام راحل رسیدند و موضوع نیاز برادران اهلسنت تهران به مسجد را مطرح کردند و گفتند که رژیم شاهنشاهی در گذشته اجازهٔ ساخت این مسجد را نداده است. امام راحل فرمودند که چه اشکالی دارد برادران اهلسنت ما در تهران مسجدی داشته باشند. امام پرسیدند چقدر زمین برای ساخت مسجد نیاز دارید؟ مولانا عبدالعزیز فرمودند ۱۰هزار مترمربع نیاز است تا علاوه بر ساخت مسجد برای اقامه نمازهای پنجگانه و برگزاری نمازهای جمعه و عیدین، هتلی هم در آن بسازیم که مردم اهلسنت از دیگر استانها میآیند و با اقامت در هتل نمازشان را هم میتوانند بخوانند.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه افزودند: امام راحل دستور اعطای این زمین را صادر کردند و پرونده تشکیل شد. خبر اختصاص زمین برای مسجد اهلسنت تهران در روزنامههای کثیرالانتشار چاپ شد. لذا ما امیدواریم که این مسجد که نیاز و ضرورت جامعه اهلسنت است برآورده شود. ساخت این مسجد مایه عزت جمهوری اسلامی و سربلندی برادران شیعهٔ ماست که اکثریت کشور را تشکیل میدهند. این کار در راستای وحدت و انسجام بسیار حیاتی و مهم بوده و محبت را تقویت میکند.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: امام راحل از این دنیا رحلت کردند و زمام امور را به دست شاگردی که خودشان تربیت کرده بودند، یعنی آیتالله العظمی خامنهای، رهبر معظم انقلاب، سپردند و ایشان در حال حاضر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را قیادت میکنند. امیدواریم که الله تعالی همه کسانی را که به فکر اسلام و مسلمین بوده و برای مظلومان دنیا فکر میکنند موفق بگرداند و همه گذشتگان را غریق رحمت بگرداند.
اهلسنت حضرت مهدی را “احیاگری از خاندان نبی اکرم صلیاللهعلیهوسلم” میدانند
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نمازگزاران اهلسنت زاهدان مطالب مختصری پیرامون حضرت مهدی از دیدگاه اهلسنت ایراد کردند و اظهار داشتند: ۱۵ شعبان از دیدگاه برادران شیعهٔ ما سالروز ولادت امام مهدی است. لذا بنده بهمنظور افزایش اطلاعات مردم جملاتی را پیرامون حضرت مهدی و عقیده اهلسنت و اهلتشیع در این خصوص بیان میکنم.
ایشان در این زمینه خاطرنشان کردند: اعتقاد به حضرت مهدی جزو مشترکات شیعه و سنی است. اگرچه در قرآن مجید اشارات و دلالاتی در مورد حضرت مهدی نیست، اما ذکر ایشان در احادیث شیعه و سنی آمده است. آنچه مسلّم است اینکه حضرت مهدی یکی از مجددین و احیاگران بزرگ دینی است که برای اجرای شریعت و برقراری عدالت و انصاف میآید.
مولانا عبدالحمید با اشاره به اختلاف دیدگاه شیعه و سنی در مورد حضرت مهدی اظهار داشتند: عقیده برادران شیعهٔ ما آن است که حضرت مهدی در ۱۵ شعبان متولد شده است، اما اهلسنت معتقدند که حضرت مهدی هنوز متولد نشدهاند و فقط خداوند زمان تولد ایشان را میداند. البته آنگونه که در احادیث آمده است ایشان در آخرالزمان و نزدیکیهای قیامت در خاندان نبوت متولد میشوند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامه به «افراط و تفریطها در رابطه با حضرت مهدی» اشاره کردند و اظهار داشتند: در رابطه با حضرت مهدی افراط و تفریط زیادی موجود است. برخی احادیث ضعیف در روایتهای شیعه و سنی در مورد صفات و خصوصیات حضرت مهدی موجود است. اما نیازی نیست که ما در رابطه با امام مهدی به احادیث ضعیف مراجعه کنیم، بلکه استناد به احادیث صحیح در مورد حضرت مهدی برای ما کفایت میکند. احادیث ضعیف در مورد علائم قیامت حتی در کتب اهلسنت هم فراوان است.
ایشان در ادامه افزودند: برخی هم در مورد حضرت مهدی دچار تفریط شده و بهطور کلی وجود ایشان را انکار کردهاند. چنانکه کتابی با عنوان «لامهدی یُنتظر، بعد النبی خیرالبشر» نوشتهاند. انکار مهدی و روایتهایی که در مورد ایشان آمده است تفریط بزرگی است.
ایشان در پایان تاکید کردند: آنچه مسلّم است اینکه نبوت به حضرت رسول صلیالله علیهوسلم خاتمه پیدا کرده و حضرت مهدی یک مجدد است. همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی متفقاند که نبوت خاتمه یافته و سلسهٔ وحی منقطع شده است. لذا بهترین راه، مسیر اعتدال است و دین اسلام نیز دین اعتدال و میانهروی است. افراط و تفریط همواره مردود است.