مولانا گرگیج:هیچ نهادی حق دخالت در امور مذهبی اهلسنت را ندارد
مولانا محمدحسین گرگیج، آزادی مذهبی را حق مسلم یک شهروند ایرانی دانست و با بیان اینکه «مساجد و حوزههای علمیه باید در اختیار علماء باشند» هرگونه دخالت در امور مذهبی اهلسنت را جزو «خطوط قرمز» برشمرد.
خطیب جمعه اهلسنت آزادشهر در مراسم نماز جمعه (۱۳ فروردین ۱۳۹۵) اظهار داشت: مردم باید در مسایل مذهبی خود مانند حوزهها و مساجد آزاد باشند. انتخاب امام جمعه و جماعت مساجد بر عهده مردم است و این امور جزو وظایف حکومت نیست. لذا مردم باید خودشان شخص مورد نظر را انتخاب کنند.
ایشان با بیان این مطلب که «نباید امام جمعه و یا جماعتی بر مردم تحمیل شود» تصریح کرد: تعلیم و تعلم دینی مردم، احوالات شخصی، اقامه نماز جمعه و جماعات در اختیار مردم و علماء هستند و هیچ نهادی حق دخالت در امور مذهبی ما را ندارد. ما اجازه نمیدهیم کسی در امور مدارس دینی و مساجد ما دخالت کند.
عالم برجسته اهلسنت کشور، هرگونه دخالت در امور مذهبی را جزو «خطوط قرمز» دانست.
عقیده و مسلک انسانها جرم محسوب نمیشود
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش در ادامهی سخنانش با اشاره به حادثه تروریستی هفته گذشته در پارک گلشن اقبال شهر لاهور پاکستان که منجر به کشته و مجروح شدن صدها نفر شد، ضمن محکومیت این حمله، بیان داشت: هفته گذشته حادثهای در پاکستان رخ داد که مسیحیان مورد هدف حملهی تروریستی قرار گرفتند، در این حمله علاوه بر مسیحیان، تعداد زیادی از مسلمانان اعم از زن و کودک بیگناه نیز از بین رفتند. به راستی کدام دین و مذهب و کدام تفکر بشری اجازه نابودی انسانها را به خاطر عقیده و مذهبشان میدهد؟!
ایشان با تأکید بر اینکه «نباید انسانها برای عقیده و مذهبشان تحت فشار قرار گیرند.» خاطرنشان کرد: عقیده و مسلک، جرم به حساب نمیآید. هر کسی در خصوص عقایدش مختار است. در کشوری که پیروان ادیان و مذاهب مختلف در کنار هم زندگی میکنند به صِرف عقیده مجرم شناخته نمیشوند. این نوع رفتارها از نگاه اسلام ارزشی ندارند.
مولانا گرگیج با اشاره به اخلاق و رفتار پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم در برخورد با غیرمسلمانان یادآور شد: در زمان پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم بسیاری از مسیحیان و یهودیان در شهر مدینه با صلح و سازش در جوار آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم زندگی میکردند. تا زمانی که آنها به مسلمانان هجوم نیاوردند کسی با آنها کاری نداشت.
امام جمعه اهلسنت آزادشهر هرگونه تعرض به غیرمسلمانان را ناجایز دانست و تاکید کرد: طبق مذهب حنفی اگر یک غیر مسلمان، مسلمانی را به قتل برساند و یا به زن مؤمنی تعرض کند و یا –العیاذبالله- به ساحت مقدس پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم اهانت کرد ما حق نداریم بهصورت خودسرانه اقدام کنیم، بلکه شخص مجرم باید با توجه به قوانین کشور مجازات شود، و کسی حق تعرض به وی را ندارد.
عالم برجسته اهلسنت کشور افزود: نباید به خاطر عقیدۀ مسیحیت و یا هر دین دیگری، شخص مورد هجوم قرار گیرد. اینگونه رفتارها جزو منطق قرآن، پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم و دین و مذهب اسلام نیست. طبق تعالیم قرآن و سنت مسیحیان و تمامی اقلیتهای دینی در کشورهای اسلامی میتوانند شعائر دینی خود را آزادانه برگزار کنند.
ایشان در ادامه کشورهای اروپایی را به «رعایت حقوق مسلمانان» توصیه کرد و اظهار داشت: از کشورهای اروپایی نیز میخواهیم به حقوق مسلمانان احترام بگذارند و به شعارهای اسلامستیزانهی خود پایان دهند. ترامپ با شعارهای اسلامستیزانه پیروز نخواهد شد. در توان وی و هیچ شخص دیگری نیست که افراد مقیم آن کشور که چندین نسل در آنجا بودهاند را از کشور بیرون براند. همهی مسلمانان را تروریست به حساب نیاورید.
امیدواریم نسلکشی مسلمانان در میانمار پایان یابد
استاد تفسیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش در فراز دیگری از سخنانش با اشاره به لغو محرومیت و فشارها علیه مسلمانان میانمار، خاطرنشان کرد: در کشور میانمار حکم قتلعام مسلمانان به جرم دین و مذهبشان توسط بوداییان تندرو صادر شده بود، اما اخیرا انتخاباتی در آن کشور برگزار شد، که پیروز این انتخابات تمام فشارها و محاصرهها علیه مسلمانان این کشور را لغو کرد.
ایشان ضمن ابراز خرسندی از این موضوع تصریح کرد: اگر واقعا اینگونه شود این حرکت جای خرسندی و تقدیر دارد. امیدواریم نسل کُشی مسلمانان در میانمار پایان یابد. مسلمانان در هر نقطه از دنیا باید آزادی عقیدتی داشته باشند.
بحران فلوجه یک فاجعه انسانی است
عضو مجمع فقهی ایران در ادامه با اشاره به بحران شهر فلوجه عراق و محاصره مردم، از آن به عنوان «فاجعه» یاد کرد و ابراز داشت: برای بشریت و مدافعان حقوق بشر جای شرم است که این همه زن و کودک بیگناه در خاورمیانه کشته میشوند، زیرساختها ویران میشوند، قدرتها و مستکبران جهانی درصدد فروش اسلحۀ خود هستند.
ایشان، رهبری سران استکبار جهانی بر مسلمانان را «لکه ننگی برای جهان اسلام» دانست و اظهار داشت: برای جهان اسلام ننگ است که روسیه و مستکبران دنیا بر مسلمانان رهبری کنند. سران کشورهای اسلامی باید با یکدیگر تفاهم داشته باشند و توافق کنند که بازار سلاحهای مستکبران را از بین ببرند، در غیر اینصورت خودشان نابود میشوند.
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش ضمن اظهار تاسف از اوضاع نابسامان مسلمانان در عراق و سوریه، خاطرنشان کرد: در مقطعی مسلمانان سوریه از گرسنگی جان خود را از دست دادند و اکنون شاهد از بین رفتن مسلمانان فلوجه عراق هستیم. این بحرانها ناشی از بیکفایتی حکام منطقه است. مردم فلوجه میخواهند به علت گرسنگی دست به خودکشی دستهجمعی بزنند که این امر بسیار ناگوار است.
مولانا گرگیج همچنین راهکارهایی برای برونرفت از بحرانهای کنونی جهان اسلام ارائه داد و خطاب به سران کشورهای اسلامی گفت: همه گروهها باید بر سر میز مذاکره بنشینند و با تفاهم مسایل و اختلافات را حل کنند. تبعیضها، اختلاسها و دزدیها از بین بروند و کشورشان را با هم اداره کنند.