همایش دانشآموختگان مدارس دینی ایرانشهر ، ظهر جمعه ( ۱۷ دی ۹۵) همزمان با مراسم نماز جمعه اهلسنت ایرانشهر در محل عیدگاه مرکزی این شهرستان برگزار شد.
به گزارش ندای سنت به نقل از “منابع خبری اهل سنت کشور ” ، در دومین همایش مشترک دانشآموختگان مدارس دینی شمسالعلوم و حقانیه ایرانشهر، علاوه از علما ، ائمه جمعه و جماعت و مدیران مدارس دینی، نمایندگان مجمع تقریب مذاهب، مسئولان و اقشار مختلف مردم نیز حضور داشتند.
در ابتدای همایش ، مولانا عبدالاحد ملازهی استاد حدیث مدرسه عزیزیه انزاء شهرستان سرباز با اشاره به اینکه اسلام از هر طرف مورد هجوم قرار گرفته است بر هوشیاری، وحدت و حفظ اخوت و امنیت تاکید کرد.
ایشان به دانش آموختگان توصیه کردند: علومی را که تحصیل کرده اید به جامعه برسانید.
در ادامه استاد حدیث منبع العلوم کوه ون با تاکید بر پیروی از تعالیم اسلامی ، پرهیز نکردن از گناه را موجب عذاب الهی بیان کرد واظهار داشت:هفت گناه هستند که سبب غضب و خشم خداوند می شوند، یکی از آنها شرک است ، گناه دیگر، سحر است کسی که سحر را حلال بداند و آن را انجام بدهد کافر می شود و گناه بزرگ دیگر قتل است که در تمام دنیا فراگیر شده حکومتها با یکدیگر در حال جنگ هستند.
مولانا عبیدالله افروخته تصریح کرد: وقتی گناهان در دنیا زیاد شوند واز این گناهان بزرگ پرهیز نکنند خداوند عذابش را می فرستد.
مولانا عبدالصمد دامنی، مدیر دارالعلوم حقانیه ایرانشهر نیز حضور علما و مسئولین استانی و کشوری و اقشار مردم را در مراسم خیر مقدم گفتند و از مردم متدینی که در برگزاری آن زحمت کشیدند، تشکر کردند.
حجت الاسلام سید حامد علمالهدی از دیگر سخنرانان این همایش بود.
معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از قرآن مجید به عنوان کتاب راهنما و هدایت بشریت وبزرگ ترین امانت خداوند به مسلمانان نام برد و تاکید کردند: بر ما مسلمانان است که حق این امانت بزرگ را ادا کنیم و در پیروی از تعالیم قرآن مجید، زندگی خود را زینت بخشیم و به سعادت برسیم.
حجت الاسلام علمالهدی و اضافه کردند: خداوند از بین مخلوقات، فقط انسان را برای حمل بار امانت برگزید اما امرزو می بینیم همین انسان بیشتر از همه ظلم می کند.
دکتر محمدنعیم امینی فرد، نماینده شهرستان ایرانشهر هم طی سخنانی از شخصیت و خدمات امام بخاری رحمه الله سخن گفتند و حضور مردم را نشان دهنده دوستی و محبت باعلم و علما بیان کردند.
حجت السلام ابطحی امام جمعه ایرانشهر از سخنرانان همایش وحدت را رمز پیروزی مسلمانان دانستند و گفتند: اخلاق و احترام متقابل می تواند دردهای جامعه را دوا کند.
مولانا عبدالواحد بزرگزاداه استاد حدیث جامعه الحرمین چابهار ، سلام مولانا عبدالرحمن چابهاری را به حضار رساندند و عنوان کردند ایشان به علت کسالت نتوانستند در این مراسم حضور پیدا کنند.
در بخشی از مراسم ، مولانا محمد عثمان اتحاد و وحدت را تقاضای دین اسلام و قرآن را بزرگترین هدیه الهی و سرمایه انسانیت بیان کردند و خاطرنشان ساخت: قرآن نازل شده که انسان را به پای تکمیل برساند و از جمیع کفر ، شرک ، خرافات و سوء اخلاق بیرون آورد و تزکیه و پاک کند،اصحاب پبامبر صلی الله علیه وآله وسلم نمونه تزکیه و تطهیر قرآن هستند.
مدیر جامعه اسلامیه مدینه العلوم خاش در در ادامه سخنان خود مردم را به هوشیاری کامل نسبت به تقسیم نمودن هر گونه مرز ، گرایش و عقیده در کشور فراخواند و تاکید نمود: امروز سرگردانی و حیرانی در دنیا به وجود آمده که غلام های مسلمانان یعنی آمریکا و اسرائیل بر مسلمین حکم رانی می کنند و قصد تقسیم کردن مرز کشورها و شهرها شده اند، لذا مسلمانان ایران بخصوص بلوچستان بیدار باشید و اجازه ندهید که هیچ نوع تقسیم ، صف بندی ، گرایش و عقیده در میان شما بیاید.
در این همایش منوچهر متکی در سخنانی وحدت و انسجام مسلمانان را مورد تاکید قرار داد.
معاون امور ایران و بین الملل مجمع جهانی تقریب خاطرنشان ساخت: دشمنان اسلام به ویژه آمریکا و صهیونیست ها فعالیت بر ضد اسلام را در راس کار خود قرار داده اند.
داوودی فرماندار ایرانشهر طی سخنانی با اشاره به اینکه جامعه از مشکلاتی رنج می برد ، تلفات جاده ای ، اختلافات طایفه ای و مواد مخدر را از معظلات جامعه دانست و چاره اندیشی در این زمینه را خواستار شد.
سخنران ویژه همایش مشترک دانشآموختگان مدارس دینی شمسالعلوم و حقانیه ایرانشهر شیخالاسلام مولانا عبدالحمید بودند.
مولانا عبدالحمید در سخنانشان ضمن توصیه مسئولین امر به «تجدیدنظر در برخی سیاستهای داخلی و جهانی»، بر لزوم تامین آزادیهای مذهبی اهلسنت و حقوق مساوی اقوام و مذاهب کشور تاکید کردند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان به اوضاع بحرانی جهان اسلام و نقشههای دشمنان اسلام علیه ملت مسلمان اشاره کردند و گفتند: امروز دشمنان علیه مسلمان نقشهها و طرحهایی دارند؛ آنان میخواهند با افروختن آتش جنگها و درگیریهای قومی و مذهبی، مسلمانان را با یکدیگر مشغول کنند و با هزینهی کم به اهداف خودشان دست پیدا کنند. لذا مسلمانان باید هوشیار و بیدار باشند.
ایشان «تجزیه کشورهای اسلامی» را از دیگر نقشههای دشمنان برشمردند و اظهار داشتند: دشمنان دنبال تقسیم و تجزیه مناطق اسلامی هستند؛ حتی در این منطقه (سیستانوبلوچستان) هم برنامه دارند و «مکرانی» و «سرحدی»، «ایرانشهری» و «سربازی»، «زاهدانی» و «سیستانی» و… را مطرح میکنند، حتی در خودِ چابهار هم میخواهند «چابهاری» و «کُنارکی» را مطرح کنند. باید توجه داشته باشیم که همهی اینها طرحهای سودجویان، استعمارگران و دشمنان هستند.
امامجمعه زاهدان تاکید کردند: همهی مسلمانان یکی هستند و به دین اسلام، قرآن عظیمالشأن و محمد رسولالله وابسته هستند. لذا باید از بهکاربردن کلمات بدبویی که بوی تفرقه و اختلاف میدهند اجتناب کنند، زیرا این اختلافات بر خلاف منافع اسلام و منافع ملت مسلمان و ایرانزمین هستند.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم «حفظ وحدت و تقریب» تاکید کردند و گفتند: ما وحدت را حفظ میکنیم و از تقریب نیز استقبال میکنیم. معتقدیم تمام مسلمانان باید با هم متحد باشند. قانون جمهوری اسلامی را نیز باید رعایت کنیم تا نظم و آرامش در کشور حفظ شود.
امامجمعه زاهدان «تجدیدنظر در برخی سیاستهای داخلی» را خواستار شدند و گفتند: شرایط حاضر تقاضا میکند که مسئولین امر در برخی سیاستهای داخلی تجدیدنظر کنند. اقوام و مذاهب مختلف ایران در هر نقطهای از کشور که سکونت داشته باشند، ایرانی هستند و ایران متعلق به تمام آنان است. لذا باید در حقوق هم با یکدیگر برابر باشند و باید بهطور مساوی به حقوق همه رسیدگی شود.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: جامعه اهلسنت همواره در مقابل تمام دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایستادهاند و از مرزهای کشور پاسداری و حراست کردهاند. اهلسنت ایران خواستهها و مطالبات قانونی هم دارند که آنها را از مسیر قانون و از طریق نمایندگان مجلس، علما، مسئولین، دانشگاهیان، فرهنگیان و اقشار مختلف جامعه پیگیری میکنند.
ایشان در ادامه تصریح کردند: شرایط جهانی- جهان اسلام و بینالملی- نیز میطلبد که برخی از سیاستهایی که در گذشته بودهاند تغییر حاصل کنند. مهمترین نکته آن است که باید تمام اقوام و مذاهب با یک دید نگریسته شوند و حقوق همگان یکسان رعایت شود؛ این تغییر نگاهها به وحدت و انسجام ملت ایران کمک میکند و تمام توطئههای دشمنان را خنثی میکند و به امنیت پایدار میانجامد.
عالِم برجسته اهلسنت کشور تاکید کردند: مهمترین خواستههای جامعه اهلسنت ایران آن است که تفاوتها برداشته شوند و به حقوقشان رسیدگی شود. همچنین آزادی مذهبیشان در هر نقطه از کشور حفظ شود و مسئولین امر از این آزادیها حراست کنند تا اهلسنت بتوانند آزادانه به احکام دینی و مذهبیشان عمل کنند، فرزندانشان را آموزش دهند، برای خودشان مسجد بسازند و نمازخانه داشته باشند؛ اینها جزو حقوق مسلّم جامعه اهلسنت هستند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: از رهبر معظم انقلاب که پدر ملت هستند، درخواست داریم دستور فرمایند به حقوق جامعه اهلسنت رسیدگی شود. از مراجع شیعه و علمای شیعه و سنی نیز درخواست داریم دیدشان را وسیع کنند. شرایط امروزی با شرایط گذشته متفاوت است و همه ما باید مطابق نیاز زمان حرکت کنیم و سیاستهای خودمان را بر اساس نیاز زمان تطبیق دهیم.
مولانا عبدالحمید در پایان سخنانش در مراسم نماز جمعه اهلسنت ایرانشهر، با اشاره به معضل بیکاری در استان، آن را از عوامل «ایجاد ناامنی» دانستند و از دولت تدبیر و امید خواستند در این زمینه بیش از پیش برنامهریزی و چارهاندیشی نماید.
ایشان همچنین از اجرای طرحهای کلانی مانند گازرسانی، راهآهن و دوبانده کردن جاده چابهار از دولت تدبیر و امید تشکر کردند و خواستار تکمیل این طرحها شدند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان اسلام دین اعتدال دانستند و اظهار داشتند: خداوند سرمایهی بسیار بزرگی مانند «قرآن» را به ملت مسلمان عنایت کرده است که بسیاری از جهانیان از داشتن این سرمایه محروماند. اگر سایر ملتها به داراییها، رهبران و تمدنهای خودشان افتخار میکنند، ملت مسلمان دارای چنان رهبر، دارایی و تمدنی است که نظیر آنها را در هیچجای دنیا نمیتوان یافت.
ایشان خاطرنشان کردند: ملت مسلمان دین اسلام، دستورات قرآن و تعالیم زیبا و کامل رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم را در اختیار دارد که انسانها را به اعتدال و میانهروی دعوت میدهد. دین اسلام دین اعتدال و میانه است که با هر نوع افراط و تفریط مخالف است. اسلام، دین صلح و دوستی و مداراست. دین مبین اسلام، دینی است که با دورویی، نفاق، دروغ، زورگویی و تضییع حقوق مردم مخالف است. مسلمانان بر اساس آموزههای اسلام میتوانند با تمام جهانیان با مسالمت زندگی کنند.
ایشان تاکید کردند: ممکن است برخی با این گفتهی بنده موافق نباشند، اما بنده معتقدم که اسلام، دین کفرستیز نیست، زیرا رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم با کفار یهود و نصارا و مشرکین بتپرست در مکه صلح کردند، بلکه اسلام دین ظلمستیز و استکبارستیز است که با انسانهای متکبر، ظالم، تجاوزگر و کسانی که اهل منطق و گفتمان نیستند، سر ستیز دارد و با آنها جهاد میکند. دین اسلام و پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم برای تمام جهانیان- مسلمان و کافر- مایهی رحمت هستند.
عالِم برجستهی کشور افزودند: خلاصهی دین اسلام این است که حق و باطل برای جهانیان واضح و مشخص شده و رشد و هدایت به انسانها رسانده شود. کسی حق ندارد جلوی گفتمان و ابلاغ حق را بگیرد. شعار دین اسلام این است که «لا إکراه فی الدین» در قبول دین هیچ اجبار و اکراهی وجود ندارد.
مولانا عبدالحمید در ادامهی سخنانشان ضمن اظهار تاسف از دوری مسلمانان از رهنمودهای دین اسلام، گفتند: واقعا جای افسوس است که مسلمانان امروزی از دستورات این دین که انسان را از نجاستهای کفر و شرک و معصیت و رذایل اخلاقی پاک میکند و مایه هدایت و اصلاح جوامع است و سعادت دنیا و آخرت بشر را تضمین میکند فاصله گرفتهاند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: دلیل تمام درگیریهای مذهبی، فرقهای، طایفهای و انواع درگیریهای جهان اسلام دوری از تعلیمات قرآن و سنت است. تمام مسلمانان باید زیر چتر قرآن و سنت جمع بشوند و در مسیر شریعت حرکت کنند. اگر مسلمانان دستورات شریعت را در زندگیشان پیاده میکردند میتوانستند مشکلات کشورهای اسلامی را خودشان حل کنند و بر جهانیان سیادت کنند.
ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت سیستانوبلوچستان در پایان سخنانشان بر لزوم «مسئولتپذیری» تاکید کردند و گفتند: آحاد جامعه اسلامی باید در قبال گناه و فسادی که در جامعه انجام میگیرد احساس مسئولیت کنند و به وظیفهی شرعی امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند. دین اسلام به ما مسئولیت و رسالت داده است که باید در فکر اصلاح خود و جامعه باشیم.
در پایان این همایش از دانش آموختگان و طلاب برگزیده حوزه های علمیه شمس العلوم و حقانیه ایرانشهر تجلیل به عمل آمد.