پنجمین همایش سیرهی نبوی با موضوع «راهکارهای سیرهی نبوی برای برونرفت از چالشهای معاصر» بعدازظهر شنبه (۴ دیماه ۱۳۹۵/ ۲۴ ربیعالاول ۱۴۳۸) در مسجد جامع عثمانی زاهدان برگزار شد.
به گزارش ندای سنت به نقل از “سنیآنلاین ” ، در این همایش که به همت انجمن سیرهی نبوی و به میزبانی مدرسهی علوم دینی فاروقیهی زاهدان برگزار شد، علمای برجستهای همچون شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی و مولوی بهزاد فقهی، از دعوتگران خطهی خراسانزمین، اساتید و طلاب مدارس دینی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
بخش اول برنامههای پنجمین همایش سیرهی نبوی، بعد از ظهر شنبه با تلاوت آیاتی از کلام وحی آغاز شد. سپس نفرات برتر مسابقات مقالهنویسی به زبانهای فارسی و عربی مقالات خود را قرائت کردند.
در ادامهی همایش و بعد از ادای نماز عصر، مولوی عبیدالله براهویی، از اساتید مدرسهی دینی بدرالعلوم زاهدان، با درسگفتاری با موضوع «روشهای مطالعه و تدریس سیرهی نبوی» ارائه کرد.
بعد از نماز مغرب، برنامههای این همایش معنوی با تلاوت زیبای قاری «سهیل احمد» از قاریان مشهور کشور پاکستان ادامه یافت. در ادامه و پس از اجرای سرودهای در نعت رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم، مولوی بهزاد فقهی، از علما و دعوتگران برجستهی استان خراسان رضوی به ایراد سخن پرداخت.
مولوی فقهی روز تولد پیامبر را بزرگترین و مبارکترین روز برشمرد و خاطرنشان کرد: محبت عاطفی با پیامبر کافی نیست، بلکه باید علاوه بر این، محبت عقلانی و معنوی نیز با ایشان داشته باشیم تا ما را وادار به عمل کند.
وی در ادامه با بیان اینکه «پیامبر اکرم بهدور از سیاستزدگی و عصبیتهای قومی و قبیلهای با پیام احیای روحهای مرده به میدان آمد»، به این نکته اشاره نمود که آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم قبل از هر کاری با دعوتهای انفرادی و سرّی اقدام به انسانسازی کرد.
مولوی بهزاد اهمیت اخلاق اسلامی در دعوت را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صدر اسلام اخلاق سیاسی، تجاری، جهادی و معاشرتی مسلمانان سبب ترویج دین اسلام میشد.
مولوی فقهی علاوه کرد: رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم در مکه مکرمه تبلیغ دین را از منزل و در مدینه منوره از مسجد آغاز کرد.
سخنران دیگر این همایش، ریاست دارالافتای دارالعلوم زاهدان، مفتی محمدقاسم قاسمی بود. ایشان در سخنانشان به فضای حاکم زمان پیامبر اشاره نمود و گفت: رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم در شرایطی مبعوث شدند که جهان در آستانهی خودکشی دستهجمعی قرار داشت.
مفتی قاسمی افزود: رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم دلها و خاستگاه تمام گرایشها را نشانه گرفته و قلبها را مورد خطاب قرار داد. رسولالله بهجای مبارزه با معلول و پدیده، با علتها مبارزه کرد.
رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان به شیوهی دعوت پیامبر اکرم اشاره کرد و گفت: رسولالله صلیاللهعلیهوسلم وجدانهای خوابیده و مرده را بیدار و زنده کرد و طوری پلیس درون را در وجود انسانها و تجسم آخرت را در مقابل آنان قرار داد که جرأت گناه را از انسان میگرفت.
سردبیر فصلنامهی ندای اسلام در سخنانش جاهلیت امروزی را با جاهلیت زمان بعثت پیامبر همسان دانست و گفت: جاهلیت عصر حاضر عیناً همان جاهلیت زمان رسولالله صلیاللهعلیهوسلم است و تنها با روش آنحضرت تمام جاهلیتها برطرف میشوند. در شرایط بحرانی امروز جهان، جای مصلحانی خالی است که برای جهانیان دلسوز باشند و جهانی فکر کنند.
مفتی قاسمی در پایان شرکتکنندگان در همایش را چنین توصیه کرد: همه ما باید دو تصمیم مهم بگیریم؛ یکی اینکه بر سیرت پیامبر صلیاللهعلیهوسلم عامل باشیم و دیگر اینکه بین خود و خدایمان عدل کنیم؛ یعنی شرک نکنیم و دستورات پروردگار را در زندگی بیاوریم.
در ادامهی همایش سیرهی نبوی از بین ۱۷۰ مقالهی ارسالی به دبیرخانهی همایش، از نویسندگان ۳۶ مقاله برتر با اعطای لوح تقدیر و جوایز تجلیل شد.
پایانبخش برنامههای پنجمین همایش سیرهی نبوی، سخنرانی شیخالاسلام مولانا عبدالحمید بود. مولانا عبدالحمید در جمع شرکتکنندگان همایش سیرت اظهار داشتند: رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم بهترین نمونه و الگو برای آنانیست که خداجو و خداطلب هستند. رسیدن به خدا فقط با الگوگیری از رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم امکانپذیر است.
مدیریت دارالعلوم زاهدان با اشاره به تواضع و سادهزیستی رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم، گفتند: آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم برای خودشان هیچ امتیازی قایل نبودند؛ آنقدر ساده و بیتکلف زندگی میکردند که گاهی اوقات افراد تازهوارد ایشان را نمیشناختند.
امامجمعهی اهلسنت زاهدان در پایان سخنانش شجاعت، استقامت، توکل، تقوا، انابت و تمام صفات آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم را نمونه و الگو معرفی کردند و تاکید کردند: همه ما باید دلداده و شیفتهی سیرت و سنتهای رسولالله صلیاللهعلیهوسلم باشیم تا به موفقیت و کامیابی برسیم.