اخبار جهان اسلام

کشف قدیمی ترین نسخه قرآن کریم که به عصرپیامبر اسلام باز می گردد

1db7092a 2814 43c2 96da dac5f9e92f84 300x164 - کشف قدیمی ترین نسخه قرآن کریم که به عصرپیامبر اسلام باز می گرددکشف قدیمی ترین نسخه قرآن کریم که به عصرپیامبر اسلام باز می گردد

دانشگاه بیرمنگام بریتانیا چهارشنبه ۲۲ ژوئیه اعلام کرد در کتابخانه اش قدیمی ترین بخشی از نسخه خطی قرآن را یافته که اعتقاد می رود به عصر پیامبر اسلام باز می گردد؛ نسخه ای که یک کشیش مسیحی از آن نگهداری می کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این نسخه خطی بخشی از مجموعه شامل سه هزار سند خطی از خاورمیانه است که دانشگاه بیرمنگام آن را دهه بیستم قرن گذشته از طریق الفونسو مینگانا، کشیش کلدانی متولد در نزدیکی موصل در عراق به دست آورده است. هزینه سفر و تحقیقات این کشیش را ادوارد کدبوری، از خانواده معروف کدبوری، صاحبان یک شرکت تولید شکلات در بریتانیا تامین کرده بود. هدف هم ارتقای جایگاه بیرمنگام به عنوان مرکزی فرهنگی در تحقیقات ادیان بود.

نتایج تحقیقاتی که به وسیله آزمایش تاریخ گذاری رادیو کربن صورت گرفته، نشان از آن دارد که عمر این نسخه خطی از قران، به دستکم ۱۳۷۰ سال قبل باز می گردد؛ مساله ای که این نسخه را به قدیمی ترین نسخه خطی موجود در جهان تبدیل می کند.

به گفته مقام های دانشگاه، احتمالا این نسخه خطی، توسط یکی از معاصران پیامبر اسلام نوشته شده است.

سوزان ورول مدیر مجموعه خریدهای ویژه کتابخانه بیرمنگام می گوید که عمر نسخه خطی آن را بسیار با اهمیت می کند.

او افزود: «این یک گنج دارای اهمیت جهانی است که به میراث اسلام و تحقیقات اسلامی مرتبط است. همچنین افتخار بزرگی برای جامعه محلی است.»

پژوهشگران می گویند که نسخه خطی از دو صفحه شامل بخش هایی از سوره های ۱۸ و ۲۰ تشکیل شده که به وسیله جوهر با خط حجازی، یکی از قدیمی ترین خطوط عربی نوشته شده است.

دیویس توماس استاد مطالعات مسیحی و اسلامی در دانشگاه می گوید: «آزمایش بر روی دو صفحه پوست نشان می دهد حیوانی که این ورقه ها از آن تولید شده، به احتمال زیاد در عصر پیامبر اسلام زندگی می کرد.»

او افزود: «بخش هایی از قرآن که در این نخسه خطی وجود دارد تقریبا اختلافی با قرآنی که در اختیار داریم، ندارد.»

او ادامه داد: «این مساله دیدگاهی را که می گوید قرآن موجود با قرآن گردآوری شده در عصر پیامبر اختلاف ندارد، تایید می کند.»

دانشگاه بیرمنگام اعلام کرذده است که این نسخه خطی را ماه اکتبر عرضه خواهد کرد. محمد فاضل مدیر مسجد بیرمنگام هم گفت انتظار می رود مردم از سراسر بریتانیا برای دیدن این نسخه حاضر شوند.

او افزود: «تمام مسلمانان در جهان دوست دارند این نسخه خطی را ببینند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا