اهل سنت ایران

کمیسیون بررسی نصاب تخصص فقه مدارس دینی اهل‌سنت ایران در خاش برگزار شد

 کمیسیون بررسی نصاب تخصص فقه مدارس دینی اهل‌سنت ایران در خاش برگزار شدfae3afb2 ef59 4cb9 9ade dcf54c4e1d0c 320x193 300x181 - کمیسیون بررسی نصاب تخصص فقه مدارس دینی اهل‌سنت ایران در خاش برگزار شد

کمیسیون بررسی نصاب تخصص افتاء و فقه مدارس دینی اهل‌سنت ایران شامگاه یکشنبه ۲۰ دی‌ماه ۱۳۹۴ با حضور مسولان و نمایندگان دارالافتاهای استان سیستان‌وبلوچستان در حوزه علمیه مخزن‌العلوم خاش برگزار گردید.

در این نشست ابتدا مولانا عبدالحکیم کردی، نایب‌رئیس دارالافتای حوزه علمیه مخزن‌العلوم خاش، ضمن عرض خیرمقدم و تشکر از علما و مفتیان حاضر در نشست، طی سخنانی با اشاره به جایگاه رفیع علما خاطرنشان کرد: خداوند متعال باوجود صفت بی‌نیازی، علما را برای خدمت به دین مبین اسلام و حفاظت از آن انتخاب کرده و ائمه بزرگی را در هر فن تربیت نموده است تا حافظ دین مبین اسلام باشند که همه اینها در راستای تحقق آیه «إنا نحن نزلنا الذکر و إنا له لحافظون» هستند.

استاد فقه و حدیث حوزه علمیه مخزن‌العلوم خاش در ادامه به وظیفه و رسالت مهم علما اشاره کرد و گفت: وظیفه علما بسیار مهم و حیاتی است. علما و اساتید ما در گذشته زحمات و تلاش‌های فراوانی برای خدمت به دین و مسایل علمی متحمل شدند و کار خدمت به دین را برای ما آسان کردند. ما نیز باید از خدمات آنان به نحو احسن استفاده کنیم و در مسیر آنان گام برداریم.

مفتی عبدالقادر عارفی، نایب‌رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، اهداف و برنامه‌های پیشنهادی نشست را مطرح کرد. وی بر استفاده از کتاب‌های تألیف‌شده جدید در زمینه مسایل فقهی تاکید کرد و کتاب «فقه‌البیوع» تالیف علامه محمد تقی عثمانی را به‌عنوان نمونه معرفی نمود.

مفتی عارفی همچنین با اشاره به برخی مشکلات در دارالافتاها، توصیه نمود که در مراکز فتوا از طلاب باتجربه دورۀ تخصص فی‌الفقه استفاده شود تا دانش‌پژوهان جدید تحت نظر آنان به آموزش فتوانویسی مشغول باشند و مسائل مردم را به‌طور دقیق و صحیح پاسخ دهند.

در ادامه جلسه، مفتی محمدقاسم قاسمی، ریاست دارالافتای دارالعلوم زاهدان به ایراد سخن پرداخت. ایشان برگزاری چنین جلساتی را برای بررسی و رفع نقاط ضعف برنامه‌های درسی و پیشرفت مراکز علمی مهم و ضروری دانست.

مولانا قاسمی “یک‌سویی”، “تلاش” و “تقوا” را برای پیشرفت علمی و پیشبرد اهداف و برنامه‌ها لازم و ضروری دانست و بیان داشت: طلاب ما در گذشته با یک‌سویی بیشتری به دروس و مباحث علمی می‌پرداختند، اما در حال حاضر مشاغل گوناگون فکری و مادی آنان را به‌خود مشغول ساخته و از پیشرفت علمی بازداشته است. ما باید برنامه‌هایی تدوین کنیم که با وضعیت فعلی جامعه و طلاب مطابقت داشته باشند.

ریاست دارالافتای دارالعلوم زاهدان بر «هماهنگی بین نصاب درسی مراکز علمی اهل‌سنت ایران با مراکز علمی جهان، به‌ویژه مراکز علمی هند و پاکستان» تأکید کرد و «تدوین برنامه‌ای جامع و مفید مبتنی بر اصول و کلیات علمی» را در این راستا مؤثر و مفید دانست.

در پایان نشست کمیسیون بررسی نصاب تخصص افتاء و فقه مدارس دینی اهل‌سنت استان سیستان‌وبلوچستان، موضوعات «بازنگری و تغییرات در برنامه درسی و مطالعاتی دروس دوره تخصص در فقه اسلامی»، «برنامه‌ریزی برای اجرای بهتر برنامه‌های دارالافتاهای استان» و «برنامه‌ریزی برای اصلاح و تزکیه دانش‌پژوهان فقه اسلامی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برای هر کدام از این موضوعات، راه‌کارهایی ارائه شد و مواردی به تصویب رسید.

منبع:سنی آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا