کوچ اجباری در انتظار میلیون ها ایرانی !


به گزارش رسانه های داخلی عیسی کلانتری، مشاور معاون اول رئیسجمهوری این کشور در امور آب، طی سخنانی بسیار نگران کننده اظهار داشته است: ایران با بهرهبرداری از ٩٧درصد آبهای سطحی خود عملا تمام رودخانههای خود را خشک کرده و دیگر آبی در طبیعت ایران باقی نمانده است.
به گزارش روزنامه شهروند، عیسی کلانتری در مصاحبهای مطبوعاتی هشدار داده است که اگر مصرف آبهای سطحی در ایران به همین روال ادامه یابد، جمعیتی معادل ۵٠میلیون نفر برای زنده ماندن ناچار به مهاجرت از ایران خواهند بود.
وزیر اسبق کشاورزی با تأکید بر اینکه بحران خشکسالی در ایران به وضعیتی رسیده است که حیات و تمدن سرزمین در معرض تهدید قرار گرفته، گفته است: مطابق برآوردهای علمی، منابع کشش تأمین نیازهای جمعیت فعلی ایران را ندارد و در آینده نهچندان دور حدود ۷۰درصد جمعیت ایران باید از کشور مهاجرت کنند اما با وضع دیپلماسی خارجی ایران، کدام کشورها حاضرند ۴۰ تا ۵۰میلیون ایرانی را اسکان دهند؟!
بنابراین گزارش، وزیر کشاورزی دولت هاشمی تاکید کرده است که درحال حاضر شهرهای شاهورد، نیشابور و بخش عمدهای از رفسنجان، به دلیل بحران آب، «شهر مرده» محسوب میشوند.
عیسی کلانتری همچنین با برگشت به عقب گفته است: مشکل ما نهتنها به برداشت بیرویه آب مربوط میشود که سدسازیهای بیحساب و کتاب به این مشکلات دامن زده است. مسئولان ما از سدسازی بهعنوان سند افتخار خود یاد میکنند اما از بس سد ساخته شده است دیگر در رودخانهها آبی جاری نمیشود. درحال حاضر ۴٢درصد روانآبها به دلیل سدسازی کاهش داشته و به خشک شدن بسیاری از رودخانهها منجر شده است.
مشاور معاون رئیس جمهور گفته است با منابع آبی موجود و در صورت استفاده از مدرنترین تکنولوژیهای صنعتی ایران تا سال ١۴٠۴ تنها میتواند برای ٣٣میلیون نفر غذا تولید کند.
کلانتری در مورد آخرین وضعیت دریاچه اورمیه اظهار داشته است: در زمان احداث میانگذر شهیدکلانتری دریاچه ارومیه، طرح کارشناسی شد و مطالعات به درستی انجام گرفت؛ طبق مطالعات انجام شده بنا شد در ٣,۵ کیلومتری غرب دریاچه که ٩٩.٧درصد جریان آب از آن منطقه میگذرد، پل دیگری احداث شود اما آن پل را حذف کردند. وی افزود: مشکل ما این است که زمان اجرای پروژهها یا کمسواد هستیم یا اتفاقات را پیشبینی نمیکنیم یا نظر کارشناسی را باور نداریم. مجموع این فرهنگ مدیریتی باعث میشود بودجههای عمرانی کشور هدر رود.
کلانتری همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر طرح خرید آب شیرین از کشورهای همسایه گفت: این طرح غیرقابل اجراست زیرا عمدتا همسایگان ما منابع کافی برای صادرات آب شیرین را در اختیار ندارند، در این زمینه با چند کشور نیز مذاکره شده اما نتیجهبخش نبوده است. بهعنوان مثال تاجیکستان اعلام کرد آبی برای صادرات ندارد و جمهوریآذربایجان نیز حاضر شد سالانه ١۵٠ تا ٢۵٠میلیون مترمکعب آب به ایران انتقال دهد آن هم برای مدت محدود که با هزینههای سنگین حملونقل و میزان ناچیز توافق شده، این طرح توجیه اقتصادی کافی ندارد.